BEERSEL - K.T. De Alsembloem heeft nu ook een jeugdafdeling

C21

BEERSEL - K.T. De Alsembloem heeft nu ook een jeugdafdeling

Editiepajot_bart_devill__jeugdafdeling_kt_alsembloem
De jeugdafdeling van K.T. De Alsembloem. - Foto © Bart Devillé
 

Op 13 en 14 mei, telkens om 20u, brengt de kersvers opgerichte jeugdafdeling van K.T. De Alsembloem haar eerste eigen voorstelling ‘Lijn 154’ in De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode.

Begin september 2010 startte de Beerselse toneelvereniging De Alsembloem inderdaad een jeugdafdeling op. De vraag naar een goede jeugdwerking leefde al een hele tijd binnen De Alsembloem, al jaren een begrip in de gemeente.
Met Kelly Bauduin als nieuwe verantwoordelijke voor de jeugd en Maarten Motté als regisseur heeft deze jeugdwerking nu een concrete vorm gekregen.
Maarten Motté, die voordien ook als acteur betrokken was bij De Alsembloem, nam 10 enthousiaste jongeren tussen 9 en 17 jaar onder zijn hoede.
Samen zetten ze hun eerste stappen in het theater, eerst via improvisatiespelletjes, later bouwden ze samen aan hun eigen voorstelling.
Lijn 154, de voorstelling die de Alsembloem Jeugd brengt in GC de Boesdaalhoeve werd helemaal zelf in elkaar gezet. Vanuit het sprookje van de ‘Bremer stadsmuzikanten’ werd deze bijzonder moderne en eigenzinnige versie gebrouwen.
Maarten Motté: “Lijn 154 brengt ons een verhaal over opgroeien en vriendschap. Zeven jongeren ontmoeten elkaar aan de bushalte. Zeven jongeren die elk wegvluchten van hun situatie. Samen vinden ze elkaar om een nieuwe start te nemen. De vraag is enkel of ze elkaar kunnen vertrouwen en of ze het eens kunnen worden over wat die start precies moet zijn? Drie bijzonder geheimzinnige en onbetrouwbare heren nemen de groep op sleeptouw richting het foute pad. De vraag is dan ook: Welke lijn nemen ze? Waar gaat die heen? “
“Een toneelstuk met misschien wel, een klein beetje een fout verhaal “ besluit de regisseur, maar volgens hem daarom net zo verrassend.
De opvoeringen vinden dus plaats 13 en 14 mei om 20u in GC de Boesdaalhoeve Hoevestraat 67 Sint-Genesius-Rode.
Tickets en info te verkrijgen bij alle jeugdspelers,
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief