LOT klokt af op 729 bezwaarschriften

C21

LOT klokt af op 729 bezwaarschriften

Ed_pajot_ringweg_foto_kos
Mieke (rechts) geeft de bezwaarschriften af aan een Vlaamse ambtenaar. - Foto's © Roger Swalens
 
Ringweg_lot_04
Mieke Van Gerwen stapt naar de Vlaamse overheid met 729 bezwaarschriften tegen de geplande ontsluitingsweg in Lot. - Foto's © Roger Swalens
 

Het aantal bezwaarschriften tegen de ontsluitingsweg in Lot heeft de kaap van de 700 overschreden. Mieke van Gerwen en Agnes Feltkamp trokken woensdag 13 april 2011 naar de Vlaamse overheid in Brussel   om niet minder dan  729 (zevenhonderd negenentwintig)  bezwaarschriften af te geven. Het verzet van de inwoners is dus massaal. Het Actiecomité blijft niettemin waakzaam en zal het dossier verder van nabij opvolgen, want volgens hen is de zaak nog lang niet gewonnen.  Het comité wil ook zonder de afgewezen  ontsluitingsweg een spoedige oplossing voor nijpende verkeersproblemen in Lot, vooral in de Zennestraat en Beerselsestraat. Het rekent daarbij op de creativiteit van de Vlaamse overheid om milieuvriendelijke oplossingen te bedenken, waarin  ook  de mensen van Lot  zich kunnen vinden.

“Intussen bereiken ons onbevestigde berichten dat  nu ook de industriezone Heideveld ook onder druk komt te staan.”  zo luidt het bij streekvereniging Zenne en Zoniën.

“Het woord is nu aan de distributiesector en de politici om leefbare oplossingen te zoeken. Wij vragen overleg tussen de Vlaamse overheid en de besturen van Beersel en Halle om de groter wordende knelpunten en knopen te ontwarren. Een beheersbare mobiliteit, de vrijwaring van natuur- en landbouwgebied en een draagbaar samenlevingsmodel voor Lot zijn onze topprioriteiten.”, zegt voorzitter Roger Swalens.  Hij benadrukt dat dit in alle openheid moet gebeuren en dat de Lottenaren daar direct bij betrokken moeten worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2011
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief