DILBEEK / BEERSEL - Glenn Verhasselt (19) is beste jonge kok van Halle-Vilvoorde

C21

DILBEEK / BEERSEL - Glenn Verhasselt (19) is beste jonge kok van Halle-Vilvoorde

Editiepajot_dilbeek_glenn_verhasselt_foto_gerrit_achterland
Glenn Verhasselt (ep)

Glenn Verhasselt uit Itterbeek is het grootste kooktalent van Halle-Vilvoorde. De 19-jarige Glenn kreeg woensdagavond in brouwerij Palm in Steenhuffel de Ring TV-award voor beste jonge kok van de regio. Frédéric Ravyts (27) uit Dworp behaalde zilver en Sam Van Landeghem (17) uit Groot-Bijgaarden werd derde.

Tien weken lang ging de regionale televisiezender Ring TV op zoek naar jong kooktalent. 18 kandidaten uit de regio, niet ouder dan 30 jaar, schreven zich in. De jonge chefs kookten telkens in de keukens van de hotelschool van Wemmel voor het oog van een deskundige jury, met daarin onder andere alle sterrenchefs van de regio.
In de finale van de kookwedstrijd namen Glenn Verhasselt uit Itterbeek, Frédéric Ravyts uit Dworp en Sam Van Landeghem het tegen elkaar op. De koks moesten een volledig menu bereiden met als verplichte ingrediënten hoppescheuten in voorgerecht, lamskroon en Palm Royale in hoofdgerecht en aardbeien en frambozen in dessert. De jury bekroonde Glenn Verhasselt als beste jonge kok. Glenn woont in de Dilbeekse deelgemeente Itterbeek. Hij behaalde zijn diploma van kok aan de hotelschool Ter Duynen in Koksijde. Momenteel is Glenn aan de slag in restaurant ’t Stoveke in Strombeek-Bever, bij sterrenchef Daniël Antuna. Ondanks zijn jonge leeftijd getuigen de gerechten van Glenn van heel veel creativiteit en vernieuwing. De winnaar van de Ring TV-award voor beste jonge kok werd beloond met een reischeque ter waarde van 3.000 euro.
De tweede, Frédéric Ravyts, is de enige pure amateurkok van de drie. Frédéric is bio-ingenieur en werkt in een bedrijf dat diepvriesmaaltijden bereidt. Frédéric kreeg een cheque voor de aankoop van keukenmateriaal ter waarde van 2.000 euro.
Sam Van Landeghem is de zoon van Robert Van Landeghem, chef van het sterrenrestaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Sam volgt momenteel een opleiding tot kok aan de Hotelschool ter Duynen in Koksijde. Hij kreeg een flatscreen overhandigd.
De 17-jarige Vincent De Munter uit Dworp kreeg de Palm-award als jongste amateurkok die de halve finale bereikte.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief