BEERSEL - Massale belangstelling voor Achtste Toer de Geuze

C21

BEERSEL - Massale belangstelling voor Achtste Toer de Geuze

Editiepajot_bart_devill__toer_de_geuze8
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__toer_de_geuze8
Foto © Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__toer_de_geuze8
Foto © Bart Devillé
 

Mede door het prachtige warme en dorstige weer kende de achtsteToer de Geuze een weergaloos succes. Hoeveel belangstellende kwamen opdagen valt moeilijk te schatten: de bussen ingehuurd door de organisatoren HORAL waren al weken op voorhand volgeboekt, er waren bussen uit gans Vlaanderen, men kwam met eigen voertuigen van binnen- en buitenland, met de fiets of te voet.

Het was dan ook geen sinecure om een parkeerplaats te vinden en vaak was het ook aanschuiven geblazen om aan een glas geuze, kriek, Beersel, Bersalis en andere streekbieren of – specialiteiten te geraken.
Bij Oud-Beersel kon je Bourgondisch eten: varken aan ’t spit gemarineerd met lambiekbier ’n stoofvlees met Oude Geuze. Hanssens Artisanaal serveerde o.m. wulken in geuzesoep, gevogeltepastij met geuze, flensjes met vanille-ijs gedrenkt in geuzecoulis. Elders kon je boterhammen met kop en plattekaas krijgen In 3 Fonteinen naar een recept van Jeroen Meus die er ook een hele dag zijn boek ‘Dagelijkse Kost’ signeerde.
We konden genieten van een broodje met spek gemarineerd in lambiek aan De Oude Cam in Gooik, er waren rondleidingen en brouwerij bezoeken en uitzonderlijk was de Brouwerij Boon zelfs bereikbaar per schip vanuit Halle. Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan kregen de bezoekers aan Brouwerij Lindemans een leuke attentie.
Er werd gedacht aan de allerkleinsten met schminkstanden, springkastelen en andere kinderanimatie. Groepjes en andere muziekmaatschappijen zorgden mee voor de nodige ambiance. Kortom, het werd een super-dag voor klein en groot, jong en oud.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief