Vrije basisschool Sint-Victor DWORP peter van natuurgebied Rilroheide

C21

Vrije basisschool Sint-Victor DWORP peter van natuurgebied Rilroheide

Editiepajot_beersel_peterschap_natuurgebied_rilroheide_foto_gerrit_achterland
De leerlingen van Sint-Victor op natuurontdekkingstocht. - Foto © Gerit Achterland
 

Directeur Mark Weemaels: “Sinds het schooljaar 1996-1997 nemen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Victor uit Dworp deel aan het project ‘Educatief Natuurbeheer’ van Natuurpunt i.s.m. de Provincie Vlaams-Brabant.

Via dit project maken de leerlingen tijdens 3 stappen kennis met de natuur in Vlaanderen en meer bepaald met de natuur in hun buurt. Eerst krijgen ze hierover een inleidende les of spelen ze het Natuurbeheerspel, daarna steken ze zelf de handen uit de mouwen tijdens het doemoment en maken al doende kennis met het natuurgebied en het beheer ervan en tenslotte kunnen de leerlingen tijdens de afsluitende Natuurontdekkingstocht de resultaten van hun harde werk bewonderen en worden er leuke natuuronderzoekjes uitgevoerd.
Omdat deze school al meer dan tien jaar deelneemt aan het project, heeft Natuurpunt besloten om deze school het Peterschap over de Rilroheide in Beersel toe te kennen.
De school engageert zich om: het natuurgebied mee te helpen beschermen; te communiceren over het project ‘Educatief Natuurbeheer’ via website; lid te zijn van Natuurpunt en ook de komende jaren de handen uit de mouwen te steken voor het Natuurbehoud in Vlaanderen, via het project ‘Educatief Natuurbeheer’.
De uitreiking van het Peterschap gebeurde officieel op dinsdag 3 mei en werd voorafgegaan door de Natuurontdekkingstocht, waarbij de leerlingen het resultaat van hun harde werk mochten bewonderen en het gebied verder kunnen ontdekken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief