Provincie organiseert gratis picknick en leuke activiteiten in HUIZINGEN

C21

Provincie organiseert gratis picknick en leuke activiteiten in HUIZINGEN

Editiepajot_bart_devill__picknick
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__picknick
De Boomfanfare was ook van de partij. - Foto © Bart Devillé

Woensdag 18 mei, tijdens de Week van de opvoeding, organiseerde de provincie Vlaams Brabant een gratis picknick voor ouders en hun kinderen in het Provinciedomein Huizingen.

 De provincie wilde hiermee informele contacten tussen ouders stimuleren. Zo kunnen ze elkaar ondersteunen bij de opvoeding. Naast de picknick vonden er ook leuke activiteiten plaats. Kindertheater Foesiemauw en de Boomfanfare zorgden voor spektakel en muziek.
Gedeputeerde voor welzijn Monique Swinnen liet zich vertegenwoordigen door Erwin Daenen: “Wij zijn van oordeel dat informele ontmoetingen tussen ouders een belangrijke steun zijn bij het opvoeden. De provincie bracht, samen met de K.U.Leuven, in kaart waar ouders elkaar ontmoeten. Want ouders kunnen elkaar zelf ondersteunen bij de opvoeding door hun twijfels te uiten en daarop een antwoord te krijgen via tips van andere ouders. “
Deze ontmoetingen vinden plaats in een speelstraat, een koffiehoekje aan de schoolpoort of een buurtpleintje. De ‘goede voorbeelden’ werden in een bronnenboek gegoten waar gemeentebesturen inspiratie uit kunnen putten om zo’n ontmoetingsplaats te organiseren binnen hun gemeente.
Trouwens de provincie voorziet subsidies van 1.000 euro voor gemeenten die ouders ondersteunen. Niet minder dan 32 gemeenten toonden hun interesse. Zo doen en deden Huldenberg, Asse, Zoutleeuw, Kortenaken, Dilbeek, Leuven, Ternat, Overijse, Bierbeek, Wemmel, Zemst, Geetbets, Boutersem, Landen, Diest, Scherpenheuvel, Sint-Pieters-Leeuw,; Halle, Grimbergen, Tienen, Aarschot, , Opwijk, Meise en Vilvoorde mee.
Deze picknick in Huizingen bleek alvast een voltreffer met het dubbel aantal deelnemers t.o.v. vorig jaar.Ook de weermakers verleenden optimaal hun medewerking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief