BEERSEL - Helft van automobilisten die schade hebben door slechte staat van wegdek wordt uitbetaald

C21

BEERSEL - Helft van automobilisten die schade hebben door slechte staat van wegdek wordt uitbetaald

Putten_herstellen_in_wegdek_p200

Klaas Slootmans, Fractievoorzitter Vlaams Belang in Beersel vroeg hoeveel schadevorderingen er in 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011 werden ontvangen in verband met schade aan voertuigen als gevolg van de slechte staat van het wegdek in een aantal straten zoals Dikkemeerweg, Nering,…) en hoeveel eisen er als gegrond werden erkend.

Uit het antwoord blijkt dat niet minder dan 1 op 2 schadevorderingen van automobilisten als terecht worden aangewezen en aldus worden uitbetaald door de gemeente.
 
Klaas Slootmans: “In absolute aantallen zijn de cijfers relatief laag, waaruit mag blijken dat er een drempelvrees bestaat voor de burgers om een dergelijke vordering in te leiden. Dat deze vrees onterecht is blijkt uit het gegeven dat van de 28 afgehandelde vorderingen die sinds 2006 werden ingeleid er 14 als gegrond werden beschouwd. Tevens zijn er nog 25 klachten hangende zonder definitieve uitspraak. Het lijkt dus meer dan ooit aangewezen dat bestuurders die geconfronteerd worden met schade aan hun voertuig als gevolg van de staat van het wegdek, (bij correct rijgedrag) klacht indienen tegen de bevoegde overheid. Het is de efficiëntste manier om hen aan te zetten tot het herstellen van de schade en misschien het belangrijkste: het besparen van hoogoplopende herstellingskosten aan je wagen”
 
Uit het antwoord blijkt dat in de Dikkemeerweg eerst de gasleiding moet aangelegd worden en in de Nering eerst riolering moet aangelegd worden vooraleer men deze straten kan verbeteren.
 
In de brief aan Klaas Slootmans stonden ook de straten die in de komende legeislatuur gedeeltelijk aan vernieuwing toe zijn. Dat is het geval met de Halsendallaan, Wielemansstraat en Sanatoriumstraat in Alsemberg; de G. Gezellestraat, Devillersstraat, Belsacklaan en Menisberg in Huizingen; de A. Denysstraat en Breedveld in Lot en de Halleweg, ’s Hertogenbos, Kampendaal, Kerkstraat, Hoogkouter en Molenveld in Dworp. De uitvoering van de werken is vanzelfsprekend afhankelijk van de budgettaire mogelijkheden in de buitengewone dienst van de gemeente..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief