BEERSEL - Retro dorpsfeest tijdens Grabbeldag

C21

BEERSEL - Retro dorpsfeest tijdens Grabbeldag

Grabbelpas_1
Foto's © Olaf
 
Grabbelpas_2
Foto's © Olaf
 
Grabbelpas_3
Foto's © Olaf
 
Grabbelpas_4
Foto's © Olaf
 

Tijdens de Grabbeldag in het provinciedomein Huizingen mochten alle kinder- en tienerwerkingen uit de provincie Vlaams-Brabant hun beste pak aantrekken. Het domein werd die dag omgetoverd tot een feestelijk dorp met sfeer uit de jaren '20.

"De Grabbeldag is een dag vol spel, muziek, animatie, avontuur en verhalen. Deze dag is voor kinderen van 6 tot 16 jaar die deelnemen aan gemeentelijke en particuliere speelplein- en vakantiewerkingen. We bieden hen deze dag gratis aan. Jaarlijks komen er zo'n 3.000 kinderen en begeleiders van een 40-tal verschillende gemeenten naar de Grabbeldag. Met dit initiatief willen we hen zowel een leuke dag aanbieden, als promotie maken voor de verschillende provinciedomeinen", zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd.
 
Het domein was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellig dorp met fanfares, met goochelaars, met gekke dorpsfiguren en met feestelijke toeters en bellen.
 
De kinderen konden op de Grabbeldag ook terecht op een waterglijbaan of zich laten opmaken door stylisten en kappers in de stijl van de jaren '20. De Portrettentrekker legde die retrolook vast op gevoelige plaat. Nog op het programma stonden  proeven van volksspelen, circustechnieken, jezelf door elkaar laten schudden in een echte cakewalk of laten zien dat jij de Sterkste Man of Vrouw bent.
 
Ook dit jaar kregen tieners een eigen plek. In Club Interbellum konden ze zich oefenen in de kunst van het suikerspindraaien, hun leeftijdsgenoten uitdagen in een LAN-party of hun behendigheid tonen in het eierwerpen of loodjesschieten
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2011
Felix Merckx
Foto's OLAF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief