BEERSEL - Oude Geuze “Armand’4 Lente" scoort hoog op internationale bierlijsten

C21

BEERSEL - Oude Geuze “Armand’4 Lente" scoort hoog op internationale bierlijsten

Ed_pajot_beersel_geuze_dedbelded_if
Ingezonden foto
 

Op www.ratebeer.com blijkt dat Oude Geuze 3 Fonteinen maar liefst de 4 eerste plaatsen inneemt in de lijst lambic-gueuze. In de categorie beste bier uit België staat Armand’4 Lente op de 4de plaats. Armand’4 Lente verovert in de lijst van 50 beste bieren ter wereld maar liefst de 23 ste plaats.

 Armand’ 4 is de kroon op Armand Debelder’s werk en is een serie van 4 unieke flessen Oude Geuze die elk de naam van een seizoen dragen. De laatste 50 vaten een-, twee- en driejarige lambiek, door hem gebrouwen werden voor het eerst geassembleerd tot een Single Blend Oude Geuze 3 Fonteinen.
 
Voor een ambachtelijke brouwer als Armand die steeds trouw bleef en blijft aan kwaliteit én traditie is dit een bemoedigende erkenning. Toch vergeten Armand en Lydie bij dit alles niet dat het in de eerste plaats om “een goede malse geus” gaat en gelukkig delen vele van hun trouwe klanten deze mening.
 
De ‘Armand 4 Lente’ is een bijzonder leven gaan lijden.
Armand Debelder: “Wij voeren de A’4 lente niet uit. Het is alleen bij mij te koop. Hoe dat ze er aan geraken in Amerika, god weet het. Er is al veel A’4 lente geproefd geweest. De Amerikaanse proevers hebben mijn geuze ongelooflijke hoge quota’s gegeven”.
Brouwerij/geuzestekerij 3 Fonteinen organiseert op 1, 2, 3, 4 en 5 september voor de 3 de maal Open Bierdagen. Dat weekend staat wereldwijd bij de bierliefhebbers met stip op de kalender genoteerd. De Grote Markt te Brussel is dan de scène voor veel bierfanaten uit binnen- en buitenland die de Belgische bieren komen ontdekken en proeven. Sinds 3 jaar verkiest Armand Debelder echter om geen deel uit te maken van dit grootse gebeuren. Te druk en vooral te weinig contact met de échte lambiek of geuze drinker.
Armand Debelder: “Dat is niet op maat van een ambachtelijke brouwer als ik, en veel van deze bezoekers zakken ook af naar Beersel”.
 
Tijdens deze 3 de editie Open Bierdagen bij Armand in Beersel ligt de focus op de verkoop van Armand’4 Lente. Dit is een single blend Oude Geuze met zowel een Vlaams als een Europees erkennings label. Wie dus graag een Oude Geuze met wereldklasse drinkt is dan ook zeer welkom tijdens de 3 de Open Bierdagen. Doorlopend van 11 uur tot 18 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jul 2024
Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief