BEERSEL - Parochiaal Actiecomité (PAC) Dworp viert zijn 50 jarig bestaan.

C21

BEERSEL - Parochiaal Actiecomité (PAC) Dworp viert zijn 50 jarig bestaan.

Ed_pajot_beersel_pac_foto_1_elsie_degreef
Het bestuur van PAC (Foto's Elsie Degreef)
 
Ed_pajot_beersel_pac_foto_2_elsie_degreef
Jan Debremaeker en Frans Chantrain zijn er bij van in het begin. (Foto Elsie Degreef)
 
Ed_pajot_beersel_pac_foto_3_elsie_degreef
Voorzitter Gilbert Wastiels verwelkomde de gasten (Foto Elsie Degreef)
 
Ed_pajot_beersel_pac_foto_4_elsie_degreef
Foto Elsie Degreef
 

De Dworpse Feesten, dit jaar al voor de 50e keer werd gevierd met een hapje en een drankje en een optreden van Pla Spesjal om alle medewerkers te danken voor hun jarenlange inzet.

Voorzitter Gilbert Wastiels verwelkomde alle mensen en somde op wat zij met PAC allemaal hebben gerealiseerd de laatste 50 jaar. En dat is een heleboel want er zijn al vele verbouwingen gedaan aan het Gildenhuis, het Jeugdheem, de chiromeisjeslokalen en de zaal Ons Huis. Hij dankte ook al de vrijwilligers die zich al 50 jaar inzetten en in het bijzonder Jan
Debremaeker en Frans Chantrain die er van bij de start bij waren. Zij kregen een geschenk dat namens PAC werd aangeboden door schepen Hugo Vandaele.
 
Als blijvend aandenken aan hun vijftigjarig bestaan had Wim De Greef een ontwerp getekend dat gemaakt werd door Lea Felis. Het kunstwerk symboliseert de vrijwilliger. De roestkleurige achtergrond symboliseert de 50 jaar die voorbij zijn en de witte figuurtjes zijn de vrijwilligers die nog springlevend en zeer actief zijn. Burgemeester Hugo Casaer onthulde het kunstwerk en dankte eveneens de vele vrijwilligers.
 
Eddy Deknopper, schepen van cultuur, dankte PAC voor al hun realisaties die ze in Dworp hebben uitgevoerd want een gedegen infrastructuur voor verenigingen is het bindweefsel en levenselixir van het dorps-en verenigingsleven. Hij waardeerde ook de vele activiteiten van de
Dworpse feesten die weinig of geen commercieel oogpunt hebben zoals dejogging, kaart- en filmavonden.
Schepen Deknopper: “Deze zijn een voorbeeld van de bredere sociaal-culturele werking van PAC. De voortdurende stappen naar vernieuwing zoals dit jaar het Kubb-tornooi en de initiatie bordspelen, waar ook vooral jongeren worden aangetrokken zijn eveneens een heel sterk punt”.
 
Tijdens de jaarmarkt van 2011 stelt het Heemkundig Genootschap in samenwerking met PAC in het Poortgebouw affiches, foto¹s en documenten tentoon. Een getuigenis over de 50 jaar Dworpse Feesten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2011
Elsie Degreef
Elsie Degreef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief