BEERSEL - Lisa Petroons werd 100 jaar

C21

BEERSEL - Lisa Petroons werd 100 jaar

Editiepajot_bart_devill__lisa_petroons
foto Bart Devillé
 

Het bestuur van Okra Dworp ging op 16 augustus een geschenk overhandigen aan haar lid Elisabeth Petroons in Woonzorgcentrum Zennehart te Alsemberg die honderd jaar geworden was.

In Dworp kent men haar als ‘leza’, officieel is het Elisabeth Petroons. Zij werd geboren op 12 augustus 1911, zoals ze zelf zegt “op de Zottenberg”. Inwijkelingen die er later kwamen wonen horen liefst het officiële ‘Molenveld’.
Zij kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon en werkte aanvankelijk in de weverij van Van Ham, zoals vele mensen uit de omgeving. Haar ganse leven heeft zij hard gewerkt, ofwel in de weverij ofwel in de tuin: “we kweekten onze eigen ‘legummen’ en hadden ook enkele ‘bichkes’. Zij trok dan ook dikwijls op pad met de kruiwagen om gras en ander ‘eten’ te gaan afsnijden.
Wanneer Zennehart in Alsemberg de deuren opende, was ‘leza’ één van de eerste gasten en ze is er nog steeds graag. Spijt heeft ze wel dat zij niet meer naar ‘den bond’-nu Okra- kan gaan, “ik ging er altijd graag naar toe. Hier gaan ze ook wel weg, maar ik niet goed meer volgen! “
Al bij al heeft ‘leza’ niet te klagen. Een goede gezondheid, er nog altijd ‘goed bij’ met haar gedachten en wanneer je haar vraagt wat haar geheim is om zo oud te worden antwoordt zij zonder verpinken “woiter en wind”(water en wind). Zij drinkt inderdaad geen druppel alcohol!
Ook kregen we van haar nog mee ‘reclam te maken’ voor het eetfestijn van Okra Dworp: 3 september(van 17 tot 22u) en 4 september(van 11u30 tot 16u) in Zaal Ons Huis te Dworp. Op het menu: haantjes, speciale schotel gebraad en uiteraard de nodige dranken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief