Wateroverlast in BEERSEL

C21

Wateroverlast in BEERSEL

Logo_beersel_p200

Beersel heeft ook af te rekenen met wateroverlast. Om 12 u 30 werd door burgemeester Hugo Casaer in overleg met de brandweercommandant de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. De speelpleinwerking en een kinderdagverblijf moest door het water verhuizen. Eén vrouw moest uit haar huis geëvacueerd worden

Bij de start van de hevige regenbui en in overleg met de jeugddienst werd de speelpleinwerking in het domein Bricout overgebracht naar sportcentrum Kerkeveld in Beersel. De speelpleinwerking zal de volgende dagen tot het einde van het seizoen verder doorgaan vanuit dit sportcentrum. Bij goed weer beschikt dit centrum over voldoende speelmogelijkheden buiten. De ouders werden telefonisch verwittigd.
 
Kinderdagverblijf Stekelbees in de Watermolenstraat 95 te Huizingen werd ingesloten door verhoogd waterniveau. Na overleg werd besloten de kindjes en de begeleiders over te brengen naar de lokalen van de de BKO Malleboot te Huizingen in de Vaucampslaan naast de gemeentelijke basisschool. De gemeentediensten zorgden voor het transport. Ook hier werden alle ouders verwittigd door de medewerkers van de Landelijke Kinderopvang ( vzw Stekelbees)
 
Wegens de vele oproepen werden meerdere personeelsleden van de technische uitvoeringdiensten uit verlof terug geroepen. Op de eerste plaats ging de aandacht naar het verder aanvullen van de voorraad aan zandzakjes die door de bevolking konden afgehaald worden mits het eerbiedigen van de rijvoorschriften door de politie wegens de onbereidbaarheid van sommige wegen in de omgeving van de gemeentelijke loods
 
Ook met de civiele bescherming werd overeengekomen dat aanvullende zandzakjes konden opgehaald worden
 
De gemeentediensten, samen met twee ruimingswagens van Haviland en een privéondernemer, werden ingezet om opnieuw de rioolmonden en de grote waterslikkers, op cruciale punten aangelegd, te reinigen en te ontstoppen. Dit laatste was reeds preventief gebeurd vrijdag en zaterdag vorige week.
 
Één bejaard persoon werd geëvacueerd omdat ze in haar woning naar de eerste verdieping moest vluchten, haar woning niet meer kon verlaten en niet de mogelijkheid had om aan de nodige voeding te komen. Door de techniche diensten werd zij geëvacueerd met behulp van politie en OCMW naar de Ceder.
 
Op de kritieke punten worden nu preventief zandzakjes aangevoerd om vannacht niet verrast te zijn bij een eventuele nieuwe wolkbreuk. De bewoners die gebruik maken van deze zandzakjes aan hun woning of hun omgeving, worden verzocht deze te laten liggen tot het einde van de crisisituatie.
 
Het gemeentelijk noodnummer is 02 359 19 19
 
Oproepen voor de brandweer moeten gedaan worden via het nummer 100. De branweer is gestart met het leegpompen maar kan dit pas doen indien de waterstand gezakt is in de omgeving.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2011
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief