BEERSEL - Achtergelaten wagen zorgt voor onrust bij buurtbewoners

C21

BEERSEL - Achtergelaten wagen zorgt voor onrust bij buurtbewoners

Wagen1
Wagen2
 

Begin van dit jaar werd op de parking langs de Stationsstraat in Lot, gedeelte van aan het station naar het centrum van Lot, een bordeaux-rode Citroën XM onbeheerd achtergelaten.Aanvankelijk leek het gewoon om een auto te gaan die met een defect af te rekenen kreeg, maar hij bleef er maar staan. En weten dat deze parking vooral gebruikt wordt door gebruikers van het openbaar vervoer, klanten van de nabijgelegen handelszaken en Schrijnwerkerij Vanderhulst. Of weer een parkeerplaats minder. 

Omdat dit voertuig hier maar bleef staan begonnen de omwonenden zich ongerust te maken. Eddy Vanderhulst van Schrijnwerkerij Vanderhulst: “Lot heeft ook zijn automarkt en voortdurend kwamen hier figuren over de vloer die vroegen of deze auto te koop stond. Het ging zelfs zo ver dat twee clochards de auto gebruikten als hun slaapplaats.” Ook buurtbewoners maken zich ergens ongerust. Omer Schumann die aan de overkant woont: “Vooral na 02u ’s morgens leeft het hier. Wisselstukken en ook de radio werden al gedemonteerd, lege verfpotten en ander huisvuil werden er in gedeponeerd, zodat dit wrak al vlug de “container van de Stationsstraat” mee kreeg . Lege bierblikjes en ander vuil maken duidelijk dat hier af en toe, niettegenstaande de eerder beperkte ruimte, serieus wordt doorgevierd. Ik kon dit niet meer verder aanzien en stapte naar de burgemeester. Deze beloofde er wat aan te doen en na een paar dagen kreeg ik een seintje van de politiecommissaris dat men nog wachtte op “de toelating van Brussel” om de gedumpte auto te mogen verwijderen. De politie nam wel de autoplaten af en plaatste een wielklem. Maar ik vraag me nu af, wanneer je ergens te lang verkeerd geparkeerd staat, wordt je weggesleept. En hier kan dit blijkbaar niet. Ik kan je verzekeren dat wij niet gerust zijn met al die verdachte figuren die hier voortdurend rondhangen." 

Wat de omwonenden ook hoog zit is het feit dat men voortdurend klaagt over te weinig parkeermogelijkheden in de omgeving van stations en andere haltes van openbaar vervoer en men hier de kans heeft er wat aan te doen en men het niet doet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief