Open BEERSEL brengt het eigen dialect terug tot leven

C21

Open BEERSEL brengt het eigen dialect terug tot leven

Editiepajot_bart_devill__dialect_in_beersel
foto Bart Devillé
 

Open Beersel organiseert regelmatig avonden waar enkel het plaatselijk dialect wordt gebruikt. Initiatiefnemer hier toe was François Bergmans. Een en ander wordt genoteerd wanneer de nodige tijd beschikbaar is en hopelijk wordt dit ook bewaard voor volgende generaties.

Deze ‘dialectavonden’ vinden plaats in de ‘Oude pruim’ in Beersel, ook al een monument in de plaatselijke volks cultuur. Meestal wordt er ‘gewerkt’ rond thema’s, zoals bvb kleding, eten en café’s.
Velen van de aanwezigen hoorden sommige woorden voor de eerste maal. Wanneer mogelijk werden foto’s van deze voorwerpen, begrippen of personen gemaakt, die een en ander nog meer verduidelijkten. Uiteindelijk vonden zij dit zo boeiend dat ze bleven komen en vrienden mee brachten.
Gilbert Houben: “ De meeste aanwezigen komen uit Open Beersel, Info en Cultuur, Senioren voor senioren en Live-Q-Coach. Iedereen weet wie en wat we zijn, men moet zeker geen lid worden of zijn om deze toffe avonden mee te maken en te kleuren, maar uiteraard mag het wel. Deze vrijdagavonden in de ‘Oude Pruim’ zijn wel een traditie aan het worden. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief