BEERSEL - ‘Zot van Geuze’ in Boelekewis met de Lambikstoempers

C21

BEERSEL - ‘Zot van Geuze’ in Boelekewis met de Lambikstoempers

Editiepajot_bart_devill__zot_van_geuze_2010
foto Bart Devillé
 

‘Zot van Geuze’ is aan zijn eerste lustrum toe in restaurant Boelekewis te Huizingen.Voor de vijfde keer slaan trouwens restaurant Boelekewis in de Beerselse deelgemeente Huizingen en de Lambikstoempers de handen in elkaar om de trots van de Zennevallei, of de champagne onder de bieren uit te dragen. Op 2 oktober kan iedereen komen proeven van de Lambik en zijn afgeleiden: Geuze, Faro, Kriek en andere fruitbieren en dit van 12 tot 19u.

Je kan het zeggen, Boelekewis is wel uniek in deze wereld of regio van de lambikbieren. Iedereen kan tijdens deze ‘Zot van Geuze’ komen proeven van alle bieren die je ook het hele jaar door op de uitgebreide Geuzekaart van restaurant Boelekewis vindt, namelijk meer dan 40 lambikbieren van 12 brouwerijen uit de streek.
 
Nieuw dit jaar zijn o.m. de Geuze Tilquin en Framboise Oud Beersel. Verder ook enkele beperkte uitgaven zoals daar zijn de Grand Cru Bruocsella of de Iris van Cantillon, Oudbeitje van Hanssens Artisanaal en de oude Lambik op fles Doesjel van 3 Fonteinen.
 
Er staan ook typische gerechten met geuze en kriek op het menu. De bieren worden geschonken in glazen van 20 cl, tegen een prijs van slechts 1,5 euro. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene bieren te degusteren en eventueel met elkaar te vergelijken.
 
Tijdens deze ‘Zot van geuze’ wordt er eveneens een tombola georganiseerd met bier en bier gerelateerde hebberijen. Op deze manier steunen de deelnemers nog eens extra de Lambikstoempers, die onze biercultuur met een groot hart uitdragen. De toegang gratis.
 
Nog dit, terwijl de volwassenen genieten van al het lekkers en het grote terras, kunnen de kleintjes zich uitleven op de speeltuin en het springkasteel en zich laten schminken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief