BEERSEL - Prijzen voor doortrekkersterrein Huizingen worden niet verhoogd

C21

BEERSEL - Prijzen voor doortrekkersterrein Huizingen worden niet verhoogd

Prov_vl_brabant

In 2005 stemde de provincieraad in met een reglement voor het doortrekkersterrein van Huizingen. Daarin werd de kostprijs per dag vastgelegd op 2 euro per persoon (voor standgeld, waterverbruik en huisvuilophaling; jaarlijks indexeerbaar) en een waarborg van 50 euro per woonwagen. Vlaams Belang vond dat die dagprijs moest opgetrokken worden en stelde voor de prijs van 2 euro op te trekken naar 4 euro.

De Provincieraad wilde hiervan niet weten.
 
Intussen bleek uit schriftelijke vragen over het jaar 2007 dat de kosten voor de provincie zeer hoog oplopen, terwijl de inkomsten erg laag uitvallen.
Zonder de personeelskosten bedroegen de uitgaven 16.832 euro (9.255 € afvalcontainers, 3.774 € voor werftoiletten, 805 € voor werkgereedschap en 2.997 € voor uitgevoerde werken op het terrein). Elektriciteit en water staan nergens vermeld, hoewel die ook geleverd worden, en de personeelskost is evenmin gegeven.
Aan inkomstenzijde kwam men amper aan 3.184 euro.
Jan Laeremans (Vlaams Belang): “Het is begrijpelijk dat men met zo’n doortrekkersterrein geen winst nastreeft, maar een dergelijke wanverhouding tussen inkomsten en uitgaven is niet langer te verantwoorden. Er moet op zijn minst grondig worden nagegaan of de uitgaven niet kunnen worden beperkt en daarnaast moeten de gebruikers een stuk meer gaan betalen. Dat zijn trouwens voor 95% Fransen; Vlaams-Brabanders zitten er niet tussen. Daarom stellen we voor om de dagprijs in een eerste fase op te trekken tot 4 euro per persoon en ook 2 euro per woonwagen te vragen. In een tweede fase, na de volledige herinrichting, moet de hele prijszetting worden herbekeken”.
 
Ondanks de uitvoerige tussenkomst, waarbij Vlaams Belang aantoonden dat Vlaams-Brabant véél te goedkoop is in vergelijking met het doortrekkersterrein in Antwerpen, weigerde de meerderheid het voorstel goed te keuren om een hoger standplaatsgeld in te voeren.
Jan Laeremans: “Dat betekent dat men er geen moeite mee heeft om de belastingbetaler de volgende drie jaar zwaar te laten bijpassen voor het doortrekkersterrein”.
Alleen de open VLD’ers Poffé (Tienen) en Van Zyl (Dilbeek) drukten samen met Vlaams Belang op het groene knopje.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief