BEERSEL - LambikOdroom is droom voor elke geuzeliefhebber

BEERSEL - LambikOdroom is droom voor elke geuzeliefhebber

Beersel_armand_debelder_en_lydi
 
Beersel_lager_debelder
Beersel_armand_debelder_lydi_hulpiau
Beersel_geuze_

LambikOdroom is de droom voor elke geuzeliefhebber.  Op 20 juni opende Armand Debelder de LambikOdroom aan de brouwerij 3 Fonteinen in de Hoogstraat te Beersel. Met de LambikOdroom gaat een droom van Armand letterlijk in vervulling.

Lekkere lambik, Oude Geuze of kriek maken is zijn kunst.

In de LambikOdroom wil Armand de liefhebber van dit heerlijke vocht laten geneten. Van de pareltjes uit de kelder proeven en genieten is voortaan, elke vrijdag en zaterdag mogelijk in de Lambik-Odroom.

Daar waar bij de huidige brouwerijbezoeken de nadruk ligt op het brouwproces en de technische kant van lambik en Oude Geuze wordt in de LambikOdroom het accent gelegd op smaakbeleving en het historische belang van Oude Geuze en lambik in ons rijk bierpatrimonium. 

Als aanvulling op de lambikbrouwerij - geuzestekerij die jaarlijks een groot aantal bezoekers lokt, is een degustatieruimte gerealiseerd waar zowel individuen als groepen, in een aangepast kader en op een diepgaande wijze, kennis kunnen maken met zowel de smaak als het patrimonium van lambik en Oude Geuze.

De droom van Armand Debelder

Het idee van de LambikOdroom is 30 geleden ontstaan uit de wil van Armand Debelder om Oude Geuze en lambik zijn plaats binnen de Belgische bierwereld terug te geven.

De vele nationale en internationale biertoeristen willen vandaag de dag rustig de tijd nemen om exclusieve flessen Oude Geuze te degusteren. De deskundige uitleg van Armand Debelder, als gerenommeerd lambikbrouwer, is hierbij zeker een absolute meerwaarde.

Eigenzinnig schenken

Er is geen toog in de LambikOdroom, de schenkruimte komt aan de voorzijde van het huis zodat ook lokale voorbijgangers direct betrokken worden in het gebeuren. Dit concept zal dus een toeristische trekker worden in het centrum van Beersel waar ook de lokale inwoner zijn voordeel mee doet.

Ook het ritueel schenken van een goed glas Oude Geuze wordt in de LambikOdroom gedemonstreerd en de mogelijkheden van koken met geuze komen wellicht ook aan bod.

Proeven en leren

Alles is mogelijk in de LambikOdroom! Lekker nagenieten van een biertje na een wandeling, nakaarten over oude geuze na een brouwerijbezoek, een heuse proeverij met uitleg door Armand, het kan allemaal.

Voor bedrijven die een leuk willen “team-werken” of hun klanten een leerrijk, smaakvol moment willen aanreiken zijn er verschillende formules uitgewerkt. U kunt er proeven en u krijgt er uitleg over alle biertypes. Brouwerij 3 Fonteinen heeft het allemaal in haar gamma.

Levend Beersel

Door de centrale ligging midden in het dorp en de “zichtbare” meerwaarde, is de LambikOdroom een verfrissend element en een aanvulling op de bestaande economie in Beersel. Niet alleen de link met het streekrestaurant wordt uitgespeeld, de LambikOdroom zal ook actief meewerken aan de promotie van de andere lokale streekproducten. Zowel mandjeskaas, natuurlijke fruitsappen en streekkoffie worden geserveerd naast de jonge lambik en de Oude Geuze. Door het aantrekken van vele bierliefhebbers komen tal van Beerselse bezienswaardigheden ( Kasteel van Beersel, Herman Teirlinckhuis, Herisemmolen ) extra in de belangstelling, wat ook de lokale economie zal stimuleren.

Een vleugje cultuur

Op cultureel vlak wil de LambikOdroom een steentje bijdragen door o.a. een nauwe samenwerking met het Herman Teirlinckhuis. Herman Teirlinck was een intieme vriend van de familie Debelder en heeft een persoonlijke impuls gegeven om Oude Geuze op de traditionele manier te blijven steken.

Deze bekende Vlaamse schrijver is dan ook nadrukkelijk aanwezig en wordt belicht in de LambikOdroom. Originele werken, door hem gesigneerd, krijgen een ereplaats in de degustatieruimte

Muziek en ambiance

Op regelmatige tijstippen worden voordrachten, zangavonden en vertelmomenten geprogrammeerd. Het thema steeds in het kader van het Vlaamse erfgoed en de eigenheid van de Zennevallei en Vlaams-Brabant.

Zang en woord bij een goed pintje bier is de waarborg voor luchtig plezier.

Alternatief brouwerijbezoek voor blinden en slechtzienden

Dankzij de polyvalente functie van de degustatieruimte zullen ook de brouwerijbezoeken op een andere manier aangepakt worden, dit zeker voor wat betreft het onthaal van blinden en slechtzienden.

Naast de accommodatie wordt ook een aangepast brouwerijbezoek uitgewekt.

Het voelen, ruiken en proeven komen uitgebreid aan bod, zowel in brouwerij als in de LambikOdroom.

Contact:  Brouwerij 3 Fonteinen,  Hoogstraat, 2 a,  1650 Beersel,  Tel. 02 306 71 03

Fax.02 305 07 41, www.3fonteinen.beinfo@3fonteinen.be .

gsm: 0496 96 28 10

Openingsuren: Vrijdag en zaterdag van 11  tot 21 uur, Donderdag voorbehouden voor bedrijven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief