HALLE/ BEERSEL - Beheerplan Hallerbos ligt ter inzage

C21

HALLE/ BEERSEL - Beheerplan Hallerbos ligt ter inzage

Hallerbos_editiepajot

Momenteel ligt het uitgebreid bosbeheerplan voor het domeinbos Hallerbos ter inzage.
Zo een beheerplan zet de krachtlijnen en doelstellingen van het beheer voor de komende twintig jaar uit en bevat daartoe concrete maatregelen. Hierbij worden alle functies van het bos in aanmerking genomen: de houtproductie, de recreatieve aspecten en het evenwicht dat men hierin moet zoeken om ook de natuurwaarden te optimaliseren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de educatieve en de wetenschappelijke functie van het bos.

In 2006 werd gestart met een volledige inventarisatie van de plantengroei in het bos. In 2007 gevolgd door bosbouwkundige opnames.
Enkele belangrijke beheerkeuzes zijn dat er de volgende 20 jaar reeds zal aangevangen worden met de verjonging en omvorming van de beukenbestanden en meer aandacht zal gaan naar natuurlijke bosranden en open plekken in het bos. Daarnaast blijven er de jaarlijkse dunningen.
 
Het padennetwerk zal ook licht aangepast worden. Een belangrijke doelstelling is ook om het doorgaand verkeer in het bos zoveel mogelijk te beperken in de toekomst.  
 
Het is de bedoeling om bij het planproces ondermeer de bosbezoekers en bosliefhebbers zoveel mogelijk te betrekken. Ook hun visie op, en wensen voor de toekomst van dit bos zijn immers zeer belangrijk. Daarom werden er in 2007 drie info wandelingen georganiseerd in het bos.
 
Nu heeft elke bosbezoeker de kans om het beheerplan in te kijken en eventuele adviezen, opmerkingen of bezwaren kenbaar te maken.
 
In de toekomst zullen er zeker nog wandelingen georganiseerd worden waarbij het bosbeheer wordt toegelicht.
 
Het beheersplan kan tot 15 juli ingekeken worden bij:
 
-Stadhuis Halle – Milieudienst, Oudstrijdersplein 18 - 1500 Halle
tel: 02 363 25 15, 9u-12u, op werkdagen en op woensdag van 14u tot 16u
-Bosgroep Zenne, Zuun en Zoniën, Oude Pastorie - Donkerstraat 21 – 1750 Gaasbeek tel: 0474 85 91 86, 9u-15u, op werkdagen, gelieve eerst te bellen voor een afspraak aub
-ANB - Beheerregio Groenendaal, Brusselsesteenweg 700 - 3090 Overijse
tel: 02 658 03 30, 9u-12u, op werkdagen
 
Adviezen, opmerkingen of bezwaren over het plan kan men schriftelijk indienen tot uiterlijk 15 juli 2008 op hogervermelde adressen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief