BEERSEL - Were Di Lot brengt twee verschillende stukken

C21

BEERSEL - Were Di Lot brengt twee verschillende stukken

Editiepajot_beersel_were_di_i_f
Ingezonden foto
 

Koninklijk toneelgezelschap Were Di komt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november met twee verschillende stukken in CC De Meent te Alsemberg. In het eerste deel is er De Stoel van Stanislavski en in het tweede deel komt Ik ben Thierry op de planken.

Het zijn vooral de adolecenten, gesteund door een paar geroutineerde anciens, die dit jaar het publiek zal ontvangen.
 
In De stoel van Stanislavski schrijft Guido Van Meir een parodie op een bepaald soort modisch theater. In een theaterauditie gaan 7 jongeren een psychologische en fysieke strijd aan voor die ene rol die uitzicht biedt op een tournee door Japan en Australië. Het is een gevecht op het scherp van de snee. The survival of the fittest. Begeleid door een avant-garde regisseur, die trots is op zijn reputatie: bikkelhard en niets ontziend.
 
De stoel van Stanislavski is overigens een bekende improvisatieoefening: een speler gaat op een stoel zitten en een tegenspeler moet hem met geloofwaardig spel uit die stoel krijgen.
 
Na de pauze, een ander toneelvoorstelling, gebracht door andere spelers, in een ander decor:
Peter Seynaeve, artistiek leider van het toneelgezelschap Jan maakte met Thierry de problematiek van zelfdoding bij jongeren bespreekbaar.
 
De dialogen zijn onrustwekkend gewoon, de situaties angstaanjagend herkenbaar.Meer nog dan wat de personages zeggen, is wat ze niét zeggen belangrijk. Het stuk ademt een bijna ondraaglijke kwetsbaarheid uit. Over het leven. Over de onuitstaanbare schaamte-en-pijn-van-het-zijn in de puberteit.
 
Het gezelschap van Seynaeve werd met dit stuk geselecteerd voor het Theaterfestival van 2008.
 
De opvoeringen gaan door op vrijdag 18 november om 20 uur, zaterdag 19 november om 20 uur en zondag 20 november om 15 uur in CC De Meent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief