BEERSEL - Een muzikaal eerbetoon aan Filip Gryseels

C21

BEERSEL - Een muzikaal eerbetoon aan Filip Gryseels

Editieoajot_beersel_reunie_59_foto_elsie_degreef
Allmighty Ducks. (Foto's Elsie Degreef)
 
Editiepajot_beersel_38_foto_elsie_degreef
The Gene Slide Band. (Foto Elsie Degreef)
 
Editiepajot_beersel_reunie_54_foto_elsie_degreef
Attic Sweat. (Elsie Degreef)
 
Editierpajot_beersel_reunie_43_foto_elsie_degreef
Lalina Goddard. (Foto Elsie Degreef)
 

In april 2010 werd in Beersel afscheid genomen van Filip Gryseels (47) die overleed aan kanker. Velen in de streek zullen zich Filip herinneren als bassist. Hij speelde de afgelopen decennia bas in tal van bands zoals Brave Men Run, The Gene Slide Band en Airplay behoren tot het rockpatrimonium van Halle, Beersel en omstreken.

Filip kreeg in Moesjebaaz te Beersel een prachtig eerbetoon, met op het podium allemaal vrienden. Het begon met een optreden van The Gene Slide Band, één van Filips eerste bands. Gene Slide speelde met Jean Tapa een folkset verankerd in de beste rhythm-¹n-bluestradities. Daarna zong Lalina Goddard, destijds lid van de originele Attic Sweat-bezetting, twee  nummers.En dan was Attic Sweat, Filips laatste band, zelf aan de beurt.
 
Als afsluiter speelde Allmighty Ducks. Filip speelde met Ducksgitarist Kurt Debille meer dan tien jaar samen in verschillende bands en met Ducksdrummer Patrick Vinck speelde hij vier jaar bij Airplay. Allmighty Ducks is intussen uitgegroeid tot een stevige, dynamische rockgroep.
 
Filips vriend en muzikale metgezel Guido Springael nam het initiatief voor dit muzikaal eerbetoon. Het werd een avond vol gespierde rock in een sfeer van vriendschap en ontroering. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2011
Elsie Degreef
Elsie Degreef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief