BEERSEL/ HALLE/ DILBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE - Vlaams-Brabant subsidieert 17 projecten Vlaams karakter

C21

BEERSEL/ HALLE/ DILBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE - Vlaams-Brabant subsidieert 17 projecten Vlaams karakter

Prov_vl_brabant

Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant heeft op zijn vergadering van 22 mei beslist om een subsidie van 46.500 euro toe te kennen aan 17 projecten die het Vlaams karakter van de Rand versterken.

"Met deze subsidies ondersteunt de provincie initiatieven die de integratie van anderstaligen bevorderen en/of de bewoners van de regio informeren over het Vlaamse karakter", aldus Tom Troch, gedeputeerde voor Vlaams karakter.
 
De middelen werden voornamelijk toegewezen aan activiteiten in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Dit is het geval in Beersel, Grimbergen, Halle, Hoeilaart, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Machelen, Overijse en Wezembeek-Oppem. Ook culturele festivals als Hee Tervuren, Holiday dansmeeting in St.-Genesius-Rode, Folkin Ro', HH Festival in Wemmel, Kortenberg Feest en het Vijverfestival in Dilbeek delen in de prijzen.
Tenslotte ondersteunt het provinciebestuur ook taalstimulerende activiteiten als het buitenschoolse Taalbad in Lembeek en de Kraaienschuttersprijs in Grimbergen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief