BEERSEL - EFRO-contract Manchestersite (Catala) Huizingen werd ondertekend

C21

BEERSEL - EFRO-contract Manchestersite (Catala) Huizingen werd ondertekend

Editiepajot_beerrsel_catala_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_beerrsel_catala_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_beerrsel_catala_2_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_beerrsel_catala_2_foto_merckx
Foto © Felix Merc kx
 
Editiepajot_beerrsel_catala_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_beerrsel_catala_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Huizingen (Beersel) werd het contract van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) over de Manchestersite in de Demeurslaan officieel ondertekend. Manchester is de nieuwe naam voor de oude site van de Catala-papierfabrieken, die al lang aan vernieuwing toe is.

 De plannen liggen klaar om van het verloederde bedrijventerrein een moderne polyvalente bedrijvenzone te maken, op maat van hedendaagse KMO's.
De provincie Vlaams-Brabant en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) willen aan dit feit de nodige ruchtbaarheid geven en het belang van de Europese steun voor het reconversieproject op de Manchestersite verduidelijken. De werkzaamheden van het eerste EFRO-begeleidingscomité voor het project gaan terzelfdertijd van start.
 
 Tijdens het plaatsbezoek zette gedeputeerde Monique Swinnen de rol en de waarde van EFRO uiteen. Het EFRO-projectvoorstel bundelt acties die niet via reguliere subsidies kunnen ondersteund worden. Het gaat over het inperken van het overstromingsrisico, en de omgevingsaanleg van de erfgoedcluster, waarbij historische gebouwen geïntegreerd worden als imagoversterkend baken en als groene zachte verbinding tussen Gewestelijk Expres- netwerk (GEN)-stations.
 
'Zo worden bruggen geslagen tussen verleden en heden, werken en wonen, tussen de bedrijven en de omgeving. Voor dit project heeft Europa een maximaal bedrag aan EFRO-steun van 297.900 euro (30%) over, op een totale subsidiabele kost van 993.000 euro', zegt de gedeputeerde.
 
 In 2012 worden de erfgoedcluster - de zeven historische gebouwen die behouden blijven - bouwrijp gemaakt.
In 2013 wordt de KMO-zone gerealiseerd door het slopen van de overige gebouwen en de aanleg van nieuwe wegeninfrastructuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief