OCMW BEERSEL viert 15-jarig bestaan MMC-dienst

C21

OCMW BEERSEL viert 15-jarig bestaan MMC-dienst

Editiepajot_bart_devill__mmc_15_jaar
Foto © Bart Devillé
 

Om mensen te helpen die problemen ondervinden om zich te verplaatsen(wegens ziekte, handicap, leeftijd, …) besliste het OCMW in 1996 om van start te gaan met een MMC(Minder Mobielen Centrale). De MMC- dienst zorgt er voor dat gebruikers van en naar hun bestemming worden gebracht door de inschakeling van vrijwilliger-chauffeurs.

Bij de start op 15 mei 1996 kon men een beroep doen op 5 vrijwillige chauffeurs. Er werden toen 27 gebruikers geregistreerd. Momenteel zijn er 10 vrijwilligers actief en heeft men 222 gebruikers.
Vandaag, 15 jaar later, is de dienst dankzij de inzet van de talrijke vrijwilligers uitgegroeid tot een belangrijke sociale dienstverlening binnen Beersel. Sonia Van Wanseele, voorzitter OCMW Beersel: “De hulpvaardigheid, het luisterend oor en medeleven van de vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor bejaarden, zieken en gehandicapten.
Deze speciale verjaardag werd door de diensthoofden en chauffeurs dan ook gevierd met een uitstap naar het Atomium. De viering werd afgesloten met een receptie waar raadsleden, vrijwilligers en medewerkers het glas konden heffen, niet alleen op het 15-jarig bestaan maar vooral op de toekomst van de dienst. Als extraatje kregen de vrijwilligers ook 2 gratis wasbeurten voor hun auto.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief