BEERSEL - Nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd

C21

BEERSEL - Nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd

Editiepajot_beersel_kindergemeenteraad_1_foto_deville
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_beersel_kindergemeenteraad_2_foto_deville
 

De kindergemeenteraad blijft een vast gegeven in Beersel. Over de verschillende netten heen worden in de basisscholen van Beersel verkiezingen gehouden. Ook het buitengewoon onderwijs(BULO Sint Victor) heeft in de kindergemeenteraad nu al jaren zijn plekje veroverd. Alle scholen kregen net als de vorige jaren drie plaatsen om in te vullen.

Tijdens de installatievergadering legden de kinderen hun eed af als kindergemeenteraadslid.
Na het afleggen van hun belofte om hun beste beentje voor te zetten naar alle kinderen in Beersel kozen de nieuwe kinderraadsleden dan per school één kinderschepen. Tot schepen werden verkozen: Willem Ravestijn, Laura Merckx, Charlotte Roelants, Feina Huberty, Floris Stevens, Anaïs De Geyseleer, Erçan Bingöl en Tako Ka. Uit alle kinderschepenen werd dan nadien de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Dit werd met een nipte meerderheid Emile De Vlieger van GBS Lot.
 
Het kindercollege komt om de anderhalve maand samen. De kindergemeenteraad komt een drietal keer per jaar samen. De kindergemeenteraad van Beersel is wel niet politiek getint. Hij is wel uitgegroeid tot een adviesraad waarnaar geluisterd wordt
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief