’t Verket nieuw restaurant in HUIZINGEN

C21

’t Verket nieuw restaurant in HUIZINGEN

Editiepajot_beersel_verket_foto_deville
Foto Bart Devillé
 

Na ‘Sportlokaal‘ werd het ‘den derde time’ en vandaag heet het ‘ ’t Verket’. Vroeger was het een typisch dorpscafé, nu vooraan café en achteraan restaurant. In de keuken Sophie en in de zaal Sofie….

Sophie Van Ongeval en Sofie van den Akker, beiden afkomstig van Buizingen, kregen hun opleiding in Elishout, vroeger Ceria en Coovi. In Ukkel baatten zij 9 jaar het restaurant Holix uit, vooral bekend voor zijn Belgische Franse keuken.
 
“Wij wilden echter wat doen dichter bij huis en kwamen hier in Huizingen terecht. Wij kenden deze zaak al in het centrum en grepen de geboden kans met beide handen aan. Jean Pierre Van Ongeval nam plaats achter de toog in het café en Sophie en Sofie tekenden voor het restaurant.
 
In Huizingen, deelgemeente van het gastronomische Beersel, was er wel al een Grieks en Italiaans restaurant, maar de Belgische-Franse keuken was er nog niet aanwezig. Zij voelden al vlug dat hier nood aan was.
 
Beide dames namen dan ook al vlug een wel overwogen start. “Om de twee weken andere sugesties, rekening houden met de seizoenen en streven om zoveel mogelijk kwaliteit te bieden voor een zo laag mogelijke prijs. Zo bieden wij elke dag een dagschotel aan met verse groenten (kostprijs 9,50 euro)“, zeggen beide dames in koor.
 
’t Verket draagt hoog in het vaandel: ‘altijd vers’, ‘iedereen welkom’ en ‘bediening met een lach’. Het restaurant is gelegen op de Torleylaan 8 te 1654 Huizingen. Tel/ 0476/71.30.51, open vanaf 11u, gesloten zondagavond en maandag, gans de dag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief