René Deboeck ereburger BEERSEL

C21

René Deboeck ereburger BEERSEL

Editiepajot_beersel_ereburger_foto_deville
Foto © Bart Devillé
 

Een unanieme gemeenteraad bekrachtigde de beslissing van het schepencollege om René Deboeck de titel van ereburger toe te kennen.

Deze titel gaat niet naar deze van Huizingen afkomstige Dworpenaar omdat hij ooit onderwijzer was en zelfs hoofdonderwijzer van de Gemeentelijke Basisschool Dworp, wel omdat hij als voorzitter van AMC De Toekomst Dworp er niet alleen voor zorgde dat het Belgisch Kampioenschap Motorcross nieuw leven ingeblazen kreeg, maar ook omdat onder zijn impuls de cross van Kester bij de absolute top van België terug te vinden is.
 
In Kester wordt er al 45 jaar gecrosst en René is hier al 38 jaar verantwoordelijk voor, nadat zijn vader er destijds mee begon. De cross van Kester mag dan ook zijn levenswerk genoemd worden en ook van zijn medewerkers die hij jaar na jaar wist te bezielen om het beste van zichzelf te geven.
 
Hier komt wellicht binnen afzienbare tijd een einde aan door de aankoop van Natuurpunt van een deel van de Kesterheide. “Nochtans”, zegt René, “jaar na jaar deden wij al het mogelijke om het terrein zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke toestand terug te brengen na het plaats vinden van onze cross. “
 
Dat hij nu ereburger van Beersel wordt- ook sp.a-GROEN! stemde voor - beloont hem toch ergens voor zijn inzet en verdiensten in de organisatie van Kester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief