Eventuele fusie tussen de politiezones DILBEEK, HALLE, SINT-PIETERS-LEEUW en BEERSEL

C21

Eventuele fusie tussen de politiezones DILBEEK, HALLE, SINT-PIETERS-LEEUW en BEERSEL

Michel_doomst_p200
Michel Doomst (ep)

Volksvertegenwoordiger Michel Doomst interpelleerde de minister van binnenlandse zaken, Joëlle Milquet, in verband met het onderzoek naar een eventuele fusie tussen de politiezones Dilbeek, Halle, Sint-Pieters Leeuw en Beersel, alsook naar de fusie van politiezones in het algemeen.

Op de vraag van Michel Doomst, of de minister dezelfde visie deelt van haar voorganger inzake schaalvergroting, of en hoe zij eventuele initiatieven in die context zal ondersteunen antwoordde mevr. Milquet dat zij schaalvergroting een logisch gevolg vindt van de politiehervorming (1999), dat elk onderzoek hiernaar nuttig is en niet noodzakelijk naar concrete fusies hoeft te leiden.
In de huidige juridische context is de eigenlijke fusie zelfs niet meer mogelijk, maar gezien de spontane ontwikkelingen op het terrein werd dit opgenomen in het regeerakkoord en zal de minister de nodige initiatieven nemen om dit (opnieuw) mogelijk te maken. Zones die evenwel besluiten te fusioneren, zullen dit op vrijwillige basis moeten doen.
Twee zones die in het verleden, op uitdrukkelijke wens van beide gemeenteraden, van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt zijn Lanaken en Maasmechelen, voor zover bekend hebben zij deze fusie als gunstig ervaren.
Doomst hoopt dat de initiatieven van de minister snel volgen, zodat het voor de zones, die wensen te fusioneren, geheel duidelijk is waar ze aan toe zijn. Hij zal deze materie de komende maanden van zeer nabij opvolgen en hoopt dat de minister alsnog de zones effectief wenst te ondersteunen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief