BEERSEL - Aartsbisschop Leonard op bezoek in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’

C21

BEERSEL - Aartsbisschop Leonard op bezoek in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’

Editiepajot_beersel_leonard_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_leonard_2_foto_olaf
Foto © Olaf
 
Editiepajot_beersel_leonard_3_foto_olaf
Foto © Olaf
 
Editiepajot_beersel_leonard_4_foto_olaf
Foto © Olaf
 

In het kader van het elfdaagse bezoek van aartsbisschop Leonard aan Halle en de omliggende gemeenten bracht de aartsbisschop ook een bezoek aan het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’.

Na de eredienst in de Kerk van Alsemberg was de aartsbisschop Leonard te gast in het nieuwe bezoekerscentrum voor artisanale lambiekbieren ‘De Lambiek’.
Tijdens de rondleiding in het bezoekerscentrum leerde monseigneur Leonard het lambiekbier, basis voor Oude geuze en Oude Kriek kennen. Met veel belangstelling vernam hij dat het lambiekbier een echt streekproduct is omwille van de spontane gisting die in de Zennevallei en het Pajottenland optimaal is.
 
Na deze inleiding en uiteenzetting van het brouwproces in de film waarvan de beelden werden opgenomen bij de brouwers van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kon monseigneur Leonard proeven van de verschillende lambiekbieren tijdens een receptie.
 
Burgemeester Casaer heette hem hartelijk welkom en prees de geuze en kriek als godendrank van de Zennevallei en het Pajottenland en overhandigde hem een streekpakket.
Armand Debelder, voorzitter van HORAL, lichtte aartsbisschop het belang van HORAL toe voor de lambiekbrouwerijen en stekerijen, zowel in de geschiedenis en het heden met voornaamste activiteit Toer de Geuze, de tweejaarlijkse opendeurdag bij de HORAL brouwerijen en stekerijen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2012
Felix Merckx
Fogto's OLAF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief