BEERSEL - Groep Colruyt nadrukkelijker aanwezig in Beersel

C21

BEERSEL - Groep Colruyt nadrukkelijker aanwezig in Beersel

Colruyt1906
Colruyt1906
 

Donderdag 19 juni gaven Vlaams minister-president Kris Peeters en burgemeester Hugo Casaer(Beersel) het officiële startschot voor de afbraakwerken van een verouderde industriële site-voorheen eigendom van de nv Ingersoll Rand-. De Groep Colruyt investeert er 30 miljoen euro in de bouw van twee nieuwe distributiecentra. Die zijn bestemd voor de opslag van non-food artikelen voor de enseignes DreamLand en ColliShop en leveren op termijn een potentieel van 700 arbeidsplaatsen. De eerste hal wordt al in gebruik genomen eind 2009, de tweede in de loop van 2010.

Voorzitter Jef Colruyt: “Deze nieuwe distributiecentra, ideaal en centraal gelegen, laten de Groep Colruyt toe de komende jaren te blijven groeien. En voor de regio zal de opwaardering van deze verouderde site ongetwijfeld een nieuwe sociaaleconomische dynamiek op gang brengen. Dat zal ook leiden tot nieuwe aanwervingen.”
Als locatie is Lot bijzonder interessant voor de Groep Colruyt dankzij haar centrale ligging in België en de vlotte verbinding naar de Brusselse Ring zonder extra belasting voor de nabijgelegen dorpskernen van Lot en Ruisbroek. Doordat de site dichtbij de andere Colruyt-distributiecentra in Halle en Ghislenghien gelegen is, kan Colruyt het aantal kilometers voor intern transport tot een minimum beperken, wat voordelig is voor het milieu en de mobiliteit in de regio. De site is bovendien gemakkelijk bereikbaar voor werknemers met het openbaar vervoer, met trein- en busstations in de onmiddellijke omgeving.
Burgemeester Hugo Casaer noemde Colruyt een ideale partner voor een actief gemeentebestuur. “Zij zijn voor onze streek een godsgeschenk. Tewerkstelling, een goed personeelsbeleid met respect voor alle medewerkers, zin en aanpak voor duurzaamheid, groene energie, en bovendien goede en prijsvriendelijke producten die hierdoor het gezinsbudget een stuk bijspringen”.
Vlaams Minister-President Kris Peeters noemde Colruyt een verpersoonlijking van “Vlaanderen in Actie” en een zegen voor de tewerkstelling in de Zennevallei. Hij besloot dan ook met “Ge zijt goe bezig en doe zo verder".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief