BEERSEL - Nieuwe situatie voor plaatselijk verkeer Brusselsesteenweg

C21

BEERSEL - Nieuwe situatie voor plaatselijk verkeer Brusselsesteenweg

Werken_2010_p200

Aquafin voert in Beersel al enkele jaren intensief rioleringswerken uit om het afvalwater van Beersel en Sint-Genesius-Rode aan te sluiten op het rioolwaterzuiveringsnetwerk. Hiervoor werd de Alsembergsesteenweg/Brusselsesteenweg al verscheidene keren onderbroken. Sinds het voorjaar van 2011 is er een grote omleiding van kracht voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer bleef waar mogelijk toegestaan.

Momenteel situeren de werken zich tussen de Hallesteenweg/Zoniënwoudlaan en de Pastoor Bolsstraat. Vanaf 24 januari zal Aquafin de Brusselsesteenweg ook verderop richting Brussel afsluiten.
 
Marleen Verdoodt, projectmanager van Aquafin, verduidelijkt: “Om de bergingscapaciteit van de bestaande riolering te optimaliseren, zullen we op twee plaatsen een ingreep uitvoeren. Hiervoor zullen we de steenweg volledig moeten afsluiten, eerst ter hoogte van de Jean-Baptist Vandenboschstrat en aansluitend ter hoogte van de Gemeenveldstraat. Deze werken zullen samen ongeveer twee maanden in beslag nemen.”
 
Voor het doorgaand verkeer verandert er voorlopig niets, de bestaande omleiding blijft tijdens de Aquafinwerken van kracht. Het plaatselijk verkeer voor onder andere Sint-Victor kan vanuit het zuiden nog via de Houtweg en het Winderickxplein rijden, vanuit het noorden dient de omleiding gevolgd te worden. Het geduld van de automobilisten van en naar Brussel zal trouwens nog op de proef gesteld worden, want vanaf 1 maart start het structureel onderhoud van de Alsembergsteenweg van aan de Pastoor Bolsstraat tot aan de rotonde Grote Baan in Linkebeek. De weg wordt volledig vernieuwd van gevel tot gevel en er komt een nieuwe riolering. Deze werken gebeuren in opdracht van AWV, de gemeente Beersel, TMVW en de gemeente Linkebeek. Als alles vlot verloopt, zijn tegen 2013 alle werken achter de rug.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief