BEERSEL - Massage tegen pesten

C21

BEERSEL - Massage tegen pesten

Editiepajot_beersel_pesten
Ingezonden foto
 

De gemeenteschool van Dworp werkt dit jaar rond een centraal thema: "ik plus jij = wij". Zij starten nu met een nieuw project ‘Relaxatie en massage tegen pesten’.

Ze deden al een tentoonstelling rond pesten tijdens de jaarmarkt en nu gingen ze weer aan de slag. Ze starten met een nieuw project. Relaxatie en massage tegen pesten. Dit klinkt misschien wel gek, maar uit resultaten in andere scholen in Nederland en Denemarken blijkt dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden beter slapen, intensiever spelen, zich beter gedragen en productiever zijn. Ook het percentage van gepeste kinderen zou dalen van 12% naar 1% (volgens een onderzoek in Denemarken, Kiene 2005).
 
Iedereen op de school zal gemasseerd worden, zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school. Ze zijn al met met een algemene massage-dag gestart en dit onder leiding van twee bereidwillige mama’s: Rowena Meenderman (biodynamisch therapeute en relaxatietherapeute) en Ilse Van Roye (kinesiste en massagetherapeute), die heel wat werk hebben verricht om de school hierbij op gang te helpen.
 
Het is de bedoeling om in de loop van het jaar deze massages wekelijks te laten gebeuren en dit alles ter bestrijding van het pesten. De eerste reacties van de kinderen waren alvast positief.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief