BEERSEL - Nieuwe avontuurlijke speeltuin in Provinciedomein Huizingen.

C21

BEERSEL - Nieuwe avontuurlijke speeltuin in Provinciedomein Huizingen.

Speeltuin1
Speeltuin2
Speeltuin3

In het Provinciedomein Huizingen werd de nieuwe avontuurlijke speeltuin door gedeputeerde Wiske Ockerman officiëel geopend. Het speelplein vormt de apotheose van de renovatie van de vroegere speelpleinen. Deze werken werden uitgevoerd om aan de verwachtingen van het jeugdig publiek te voldoen. Heel wat investeringen van de provincie Vlaams Brabant gaan naar de noodzakelijke herstellings- en instandhoudingswerken. Maar er is ook nood aan nieuwigheden die het publiek blijven boeien en aantrekken.

Wiske Ockerman, gedeputeerde voor het provinciedomein Huizingen: “Dit fonkelnieuwe speellandschap richt zich tot de jongeren tussen 8 en 14 jaar. De realisatie mag gerust spectaculair, vernieuwend en uniek genoemd worden. Het decor, een open ruimte tussen de groene beukenbossen en de jubilerende alpentuin, was een bron van inspiratie voor de vormgeving en de keuze van de speelentiteiten.
Het nieuwe avonturenplein vormt ook een logische uitbreiding van het eerder gerenoveerde speelplein, nabij de recreatiezone, dat voornamelijk afgestemd is op de jongeren tot 8 jaar.”
Centraal spelelement is de toren met zijn diverse glijbanen. Deze zijn op verschillende manieren bereikbaar: via klimnet, klimpaal, touwenstructuur of trappen. Een link met het omliggende bos werd eveneens gerealiseerd. Het kan gebruikt worden als eerste contact met het speelbos of als vertrekpunt van diverse animaties.
Een belangrijke factor is de bereikbaarheid voor rolstoelgangers. Via een netwerk van secundaire paden hebben zij toegang tot diverse speeltuigen en voorzieningen. Zij kunnen dus, op een veilige manier, actief-passief deelnemen aan het spelgebeuren. In het midden van het speelplein staat een aula vanwaar de ouders hun kinderen in het oog kunnen houden.
Bij de uitvoering van de werken werd er rekening gehouden met het milieu. Zo werd gekozen voor hout geproduceerd op een duurzame manier. De gebruikte houtsoorten zijn inheemse Europese soorten. Het hout werd niet via chemische procedure verduurzaamd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief