BEERSEL - Davidskornuiten likken hun wonden en winnen

C21

BEERSEL - Davidskornuiten likken hun wonden en winnen

Editiepajot_bart_devill__dvk
foto Bart Devillé
 

Vorige week speelden de Davidskornuiten uit Dworp in het KAVVV hun wedstrijd tegen Sporting United in Anderlecht. Zij wonnen wel de wedstrijd, maar twee minuten voor het einde van de match werd deze stilgelegd ingevolge agressiviteit van de thuisploeg, er werd geslagen en getrapt.

En het eindresultaat was niet min: twee DVK-spelers met een hersenschudding en mogelijk blijvend letsel bij een ouder van een speler die de gemoederen trachtte te bedaren, een speler met een gebroken neus en een met een wonde onder het oog.
Bijkomend misschien en toch belangrijk, de Davidskornuiten prijken op de 3de plaats in het klassement van de tweede afdeling en scoren ook hoog in het klassement van de fair-play. Sporting United staat op de voorlaatste plaats.
De afgevaardigden van de Davidskornuiten riepen niet alleen de politie op, maar ook de hulpdiensten. Wij gingen even ons licht opsteken bij DVK en hun voorzitter Geeraard Devillé: “ Van bij het begin van de wedstrijd ging het al van ‘fils du putte ‘ en ‘salle flamand’ en dit vanwege één bepaalde speler van Sporting United, dit gaven trouwens medespelers toe.
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd zat het er dan ook bovenarms op. Bij de komst van de politie waren spelers en afgevaardigde van Sporting United echter verdwenen, met achterlating van de kaarten van de spelers. Namen van de schuldigen zijn echter bekend.
Gilbert De Koninck, voorzitter van KAVVV Vlaams Brabant en Oost Vlaanderen: “ Volgende maandag vindt er een speciale vergadering plaats van het verbond. Wij kunnen dit niet tolereren. Wij hebben in het verleden al twee (Brusselse) ploegen moeten uitsluiten en zullen hier doen wat we moeten doen. “
 De wedstrijd dit weekend van de Davidskornuiten tegen Eendracht was heel spannend en – sportief. Uiteindelijk werd het 4-3. Bewijs dat het ook anders kan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief