BEERSEL - "Waaile van Dwoeurp" hebben nieuwe thuis gevonden

C21

BEERSEL - "Waaile van Dwoeurp" hebben nieuwe thuis gevonden

Editiepajot_bart_devill__waaile
Foto © Bart Devillé
 

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan ‘speelde’ de Dworpse toneelvereniging ‘Waaile van Dwoeurp’ voor het eerst op verplaatsing. In CC de meent in Alsemberg werd ‘D’ien Brigitte es d’ander ni’ van Marc Camoletti opgevoerd.

En met succes! Immers, voorgaande opvoeringen vonden plaats ofwel in de Vredezaal te Dworp(met de jaarmarkt) of in De Put(zaal van Vormingscentrum Destelheide) in dezelfde Beerselse deelgemeente. En bij deze eersteling in de Meent, rezen er toch wat vragen. Zou het publiek dat telkens zo trouw kwam opdagen in De Put de toneelvereniging volgen of zou het afhaken. Bij de kaartenverkoop waren er zowel positieve als negatieve geluiden te horen. En uiteindelijk viel het erg mee.
 
Voorzitter en regisseur Jos Van Vreckem: “In enkele woorden gezegd, het kon niet beter en het was allemaal heel positief: bijna 1.000 toeschouwers, veel meer mogelijkheden wat het decor en techniek betreft, veel dankbaarder werken voor de acteurs en hielden wij er als vereniging wat aan over en dit is ook heel belangrijk! “
 
“ Alleszins voor herhaling vatbaar al zijn wij Vormingscentrum Destelheide en De Put heel dankbaar voor de geboden mogelijkheden. Hadden wij hen niet gehad was er geen ‘Waaile van Dwoeurp’ meer. “, aldus Jos Van Vreckem.
 
Ter gelegenheid van de jaarmarkt van Dworp zorgt ‘Waaile van Dwoeurp’ voor een productie in De Vredezaal (Dworp) en de opvoering(- en) van januari vindt in 2013 opnieuw plaats in De Meent. Jos Van Vreckem: “En eens te meer in het plaatselijk dialect. Je voelt zo dat de mensen dit waarderen. Waarom zouden wij dan veranderen?! “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief