BEERSEL - Zenne & Zoniën vraagt meer openheid

C21

BEERSEL - Zenne & Zoniën vraagt meer openheid

Streekvereniging_z_en_z
Repro EP

Streekvereniging Zenne & Zoniën heeft aan het schepencollege van Beersel gevraagd adviezen over ruimtelijke ordening en leefmilieu beter bekend te maken. Zij kregen echter een ‘njet’ van het schepencollege.

Streekvereniging Zenne en Zoniën volgt de maatschappelijke actualiteit in de streek op de voet. Om dat goed te kunnen doen, moet je ook goed geïnformeerd zijn. In dat verband vroeg Zenne & Zoniën recent aan het Schepencollege van Beersel om niet alleen de samenstelling en de doelstellingen van alle gemeentelijke commissies en adviesraden op de gemeentelijke website te plaatsen. Ze hebben ook schriftelijk gevraagd dat iedereen ook de vergaderdata, de agenda en de verslagen van die commissies op de webstek van de gemeente zou kunnen nalezen.
 
Roger Swaelens, voorzitter van Zenne & Zoniën: “Belangrijke adviezen op het gebied van het leefmilieu en de ruimtelijke ordening bij voorbeeld, verdienen het bij een breder publiek bekend te worden. Voor de werking van een vereniging als Zenne en Zoniën is dit trouwens essentieel. Wij betreuren het daarom dat Beersel afwijzend op onze vraag heeft gereageerd. De logica van de afwijzing door het schepencollege van Beersel ontgaat ons volledig. De vergaderingen van de Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) zijn volgens het eigen huishoudelijk reglement wel openbaar, maar niemand weet wanneer die Gecoro vergadert, wat er besproken wordt en welke adviezen er gegeven worden. Idem dito voor de gemeentelijke Milieuraad”
.
Als moderne gemeente organiseert Beersel de werking van haar adviesraden en commissies nochtans helemaal elektronisch en via het wereldwijde net. Alleen mag dat volgens Z&Z blijkbaar niet naar de burgers doorstromen.
 
Roger Swaelens: “Wat de zin daarvan is, ontgaat ons volledig. Wij gaan daarom onze vraag naar openheid in de plaats van beslotenheid (blijven) herhalen. Gemeentelijke Informatie is te belangrijk om ze door een enkele persoon te laten monopoliseren”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief