BEERSEL - Eerste bewoner Rode Kruisopvangcentrum behaalt diploma

C21

BEERSEL - Eerste bewoner Rode Kruisopvangcentrum behaalt diploma

Editiepajot_bart_devill__diploma_asielcentrum
Foto © Bart Devillé
 

In het Rode Kruisopvangcentrum van Alsemberg is er een Afrikaans bewoner die als eerste een opleiding heeft gevolgd bij JES vzw in Brussel. Hij volgde een keukenhulp opleiding en behaalde zijn diploma.

JES vzw is in Antwerpen, Brussel en Gent actief op vele terreinen: jeugdwerk, jeugdwelzijn, opleiding en tewerkstelling, verblijfaccomodatie, ……
Als eerste bewoner van het Rode Kruisopvangcentrum volgde Aboubacar Keita(27) afkomstig van R.Guinée de opleiding ‘Kennismaking met de sector Horeca’, zij begonnen met tien aan de cursus en brachten deze ook allemaal tot een goed einde.
“Het was echt de moeite en heel nuttig. Schoonmaak, keukenhulp en zaalhulp, het kwam allemaal aan bod. Wij maakten kennis met de Belgische keuken, professionele schoonmaak, gingen hotels en restaurants bezoeken. De opleiding gebeurde in het Nederlands en het Frans”.
Vooraleer hij met deze opleiding begon- hij kwam 18 april 2011 naar België en in september naar Alsemberg-  volgde Aboubacar eerst een integratiecursus en nadien een cursus informatica. Hij wil zich zo vlug mogelijk integreren…..
“Het is niet meer dan normaal, dat wanneer ik naar hier kom, ook zoveel mogelijk over jullie land te weten kom, over de geldende wetten, steden en gemeenten en gewoontes. Ik wil ook meerdere cursussen en opleidingen volgen om zo vlug mogelijk aan de slag te kunnen, wanneer ik definitief weet dat ik hier mag blijven. “
Ten slotte vroegen wij wat hij hier het lekkerste vind en hij moest niet lang nadenken: frieten en Bolognaise saus! ……
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief