BEERSEL - Lots Actiecomité en Zenne en Zoniën naar Raad van State tegen Ringweg en verdere verstedelijking

C21

BEERSEL - Lots Actiecomité en Zenne en Zoniën naar Raad van State tegen Ringweg en verdere verstedelijking

Ringweg_lot_een_logo_2012_p200
Repro EP

Zowel een aantal rechtstreeks betrokken leden van het Actiecomité Geen Ringweg in Lot als Streekvereniging Zenne en Zoniën gaan in beroep bij de Raad van State tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel. Samen met een aantal omwonenden vragen zij zowel de schorsing als de nietigverklaring van de plannen van de Vlaamse regering.

Eerder al besliste het schepencollege van Beersel dat de gemeente een verzoek tot nietigverklaring tegen het GRUP-VSGB zou indienen, omdat er onvoldoende rekening in wordt gehouden met haar voorstellen voor de oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk in Lot.
 
De beslissing om los van de gemeente nu ook zelf een beroep in te stellen, steunt op twee redenen. Eerst en vooral wensen de actievoerders en de omwonenden te voorkomen dat de regie voor de regeling van het mobiliteitsvraagstuk in Lot en dan meer bepaald voor de Ringweg-problematiek, uitsluitend aan de politiek zou worden overgelaten. Zonder dat de Lottenaren daar echt worden bij betrokken.
 
Ook gaat het beroep dat zij instellen een stuk verder dan dat van de gemeente. Zij kanten zich ook tegen die onderdelen van het GRUP-VSGB die voorzien in het dichtbouwen van Lot en het ongebreideld verhogen van het aantal bouwlagen (tot 5 bouwlagen).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief