PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Goedlogopolitie

Controle in het Pajottenland 
PAJOTTENLAND - De politie Pajottenland hield op 1 juli een controle tegen diefstallen. In totaal werden 52 wagens en 32 personen gecontroleerd. De agenten stelden in totaal  5 processen-verbaal op en één onmiddellijke inning voor het GSM’n achter het stuur.

Fietser gewond
PEPINGEN - Dinsdag omstreeks 16.45 uur gebeurde een ongeval met gekwetste aan de Ninoofsesteenweg 66. Ronny M. volgt het fietspad met zijn bromfiets A komende uit de richting Halle. Op een zeker ogenblik botst hij met een personenauto die een parking verlaat. De personenauto wordt bestuurd door Lucia O. Ronny M wordt licht gewond.

Fietser dood gevonden
GOOIK – De politie noteerde dinsdag omstreeks 20.30 uur een ongeval met dodelijke afloop aan de  Ninoofsesteenweg. Hugo V. (45) uit Gooik volgt met zijn fiets de Ninoofsesteenweg op het fietspad en verliest om een onbekende reden de controle over zijn rijwiel. Hij belandt eerst in de gracht en komt vervolgens in aanrijding met een duiker. Ondanks de reanimatiepogingen overlijdt de man ter plaatse.

Vanaf heden wordtPolice-on-web uitgebreid met woningtoezicht
REGIO - Meld on line je afwezigheid tijdens de vakantie aan de Politie. Het woningtoezicht wordt toegevoegd aan police-on-web, het systeem van elektronische aangifte waar burgers al sinds 2007 via het internet aangifte kunnen doen van vandalisme, graffiti, fiets- en winkeldiefstallen.
In de praktijk: aangifte doen via police-on-web. 
Je surft naar police-on-web via de site www.police-on-web.be of via de websites van de lokale politiezones, www.lokalepolitie.be/uwgemeente

Inloggen kan op drie manieren: via je elektronische identiteitskaart (eID). Hiervoor heb je ook een kaartlezer nodig. Die kan je nu in de meeste grootwarenhuizen kopen.

Via een gebruikersnaam en paswoord. Je geeft het nummer van je identiteitskaart, je sis-kaart en je rijksregisternummer in, je krijgt een gebruikersnaam en paswoord en je kunt je aangifte invullen.

Via een gebruikersnaam, een paswoord (zoals de vorige manier) en een token. Een token is een kaartje met 24 codes dat je aanvraagt bij Fedict. Wie reeds een token heeft voor tax-on-web kan dit meteen ook voor police-on-web gebruiken.

Standaard aangifteformulier:  als je ingelogd bent, krijg je toegang tot een standaard aangifteformulier waarbij je via verschillende velden alle nodige gegevens kan invullen.

Registratiebevestiging: je krijgt automatisch een registratiebevestiging en een dossiernummer, ook transactienummer genoemd, toegestuurd. Met dit dossiernummer kan je achteraf steeds terecht bij de politie voor bijkomende informatie.
Aangifte opvolgen: neem contact op met de politiezone die op je ontvangst-bevestiging staat en vermeld het ‘transactienummer’.

GSM en fotomateriaal gestolen
GOOIK - De politie noteerde een diefstal in de Gooikeveldstraat. Daders betreden de woning via een raam dat op klip staat. Ze stelen in de woning een GSM en fotoapparatuur.

GALMAARDEN - Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in de  Molenstraat in voertuig. Daders nemen het achterraam van de lichte vrachtwagen weg. Ze stelen uit de vrachtwagen werkmateriaal.

TV gestolen
SINT-PIETERS-LEEUW - Er werd tijdens de nacht en bij de afwezigheid van de bewoner ingebroken in een appartement in de Pastoor Vendelmansstraat. Uit het appartement werd een tv-toestel gestolen.

Geld gestolen 
SINT-PIETERS-LEEUW -  Er werd tijdens de nacht ingebroken in het frituur in de A.Van Cotthemstraat. Uit de frituur werd wisselgeld uit de kassa gestolen.

Drugskoerier onderschept met 55 kilo fenacetine
BRUSSEL  – Op 17 juni 2008 heeft de dienst antidrugs van de Federale gerechtelijke Politie van Brussel een drugskoerier onderschept die uit Amsterdam kwam. Hij was naar Brussel gekomen om verdovende middelen te zoeken en was in het bezit van 55 kilo fenacetine, een versnijdingsproduct voor cocaïne. De verdachte, een Est, was geseind voor zware geweldfeiten en er liep al een internationaal aanhoudingsmandaat tegen hem. Hij is onder aanhoudingsmandaat geplaatst door een Brusselse onderzoeksrechter.

Twee daders van sack-jacking opgepakt
SINT-PIETERS-LEEUW - Donderdagavond werden  2 jongeren  voor verdachte handelingen opgemerkt door een fietspatrouille van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw langsheen de Bergensesteenweg in de omgeving kruispunt Brusselbaan. De betrokkenen hadden hun fiets verstopt in de struiken . Zij werden meegenomen naar het commissariaat voor onderzoek. In de omgeving  waar de beide jongeren werden aangetroffen deden zich de laatste weken diverse feiten van sack-jacking voor . Telkens werd bij het stilstaan voor het rode verkeerslicht de zijruit ingeslagen en werd de handtas ontvreemd. De 2 opgepakte jongeren van 17 jaar, van Noordafrikaanse afkomst en woonachtig in Anderlecht en La Louvière werden herkend door twee  van de slachtoffers van de voorbije weken. Beide jongeren worden heden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief