BEERSEL - Home Zennehart vierde 100-jarige Elvira Van Berwaer

C21

BEERSEL - Home Zennehart vierde 100-jarige Elvira Van Berwaer

Editiepajot_bart_devill__elvira_100
Foto © Bart Devillé
 

In home Zennehart Pastoor Bolsstraat in Beersel werd Elvira Van Berwaer gevierd voor haar honderdste verjaardag. Ze werd geboren op 18 april in Kortenberg.

Het langst woonde ze wel in Schaarbeek, om terug naar Kortenberg te verhuizen. Tot haar 94 jaar woonde Elvira alleen. In juli van dit jaar verblijft ze vijf jaar in Zennehart.
Haar man, Edmond Behets afkomstig van Sterrebeek, leerde ze, zoals meestal toen, kennen op een bal. Samen kregen ze één zoon, Willy die op de Laarheide in Beersel woont. Lang kon ze niet genieten van haar huwelijk, want Edmond overleed al aan leukemie op 38 jarige leeftijd.
Elvira kon aanvankelijk aan de slag als strijkster in een wasserij te Kortenberg, nadien deed ze dezelfde job in het ziekenhuis van Sint-Joost-ten-Node. Van wanneer het alleen niet meer ging, zorgde zoon Willy er voor dat ze terecht kon in Zennehart, zodat hij zijn moeder gemakkelijker kon bezoeken.
In 1960 moest Elvira een zware operatie ondergaan en toen al verwittigde de dokter de familie dat moeder ‘een zwak hart had’. Nu werd haar honderdste verjaardag gevierd. Fysisch is Elvira o.k., maar blijkbaar leeft ze het liefst met en in zichzelf.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief