BEERSEL - Kunst en stoom in de Herisemmolen

C21

BEERSEL - Kunst en stoom in de Herisemmolen

Editiepajot_beersel_herisem__1_grl_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_herisem__1_kl_foto_olaf
Foto's © Olaf
Editiepajot_beersel_herisem__2_kl_foto_olaf
Foto's © Olaf
 

De papiermolen Herisem en de voormalige kartonfabriek Winderickx (Fabriekstraat 20 in Alsemberg) is in ons land een zeldzame getuige van de ontwikkeling van het papier en de mechanische evolutie in deze sector. Deze prachtig gelegen site, op de grens van Dworp en Alsemberg, is ongetwijfeld één van de laatste overblijfselen van de ooit zo bloeiende plattelandse papier- en kartonnijverheid in de Zennevallei.

Morgen zondag 3 juni van 10 tot 17 uur staat het gebouwencomplex, opgericht in 1536, in het teken van ‘stoom’. De 100 jaar oude stoommachine wordt weer in werking gezet zodat een aantal machines aangedreven worden die deel uitmaken van het proces om karton te vervaardigen en af te werken. De tijd van toen ligt er zo voor het grijpen.
Naast dit indrukwekkend schouwspel van vergane glorie loopt in de Herisemmolen dit weekend ook een tentoonstelling van twee kunstenaressen, Vanessa Vanderheijden en Kimberley Royster. Zachte pastelwerken op Steinbach-papier , linnen of canvas fleuren er het industrieel erfgoed nog extra op.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2012
Felix Merckx
Foto's Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief