BEERSEL/ HALLE - Zomers aanbod in provinciaal domein

C21

BEERSEL/ HALLE - Zomers aanbod in provinciaal domein

Editiepajot_huizingen
Editiepajot_huizingen__1_
 

Het provinciedomein Huizingen is tot in de wijde omtrek gekend voor het openluchtzwembad, de speeltuinen en het bos. Maar tijdens de zomermaanden is er ook extra vertier voor een geslaagd dagje uit. Denk maar aan de wekelijkse Blaas Uit-concerten, het militaire oldtimersweekend, de zomersportpromotietoer van BLOSO (21 augustus) en de thematische wandelingen.

"De provincie heeft zwaar geïnvesteerd in de nieuwe speeltuin en het openluchtzwembad van het Provinciedomein Huizingen, maar dit zomerse activiteitenaanbod vinden we ook belangrijk" vertelt gedeputeerde Wiske Ockerman.
 
 Bloso zomersportpromotietoer 2008 houdt halt
Het Bloso en de Vlaamse sportfederaties laten zich tijdens deze zomer van de Olympische spelen van hun sportiefste kant zien. In vijf sportieve badsteden en op vier locaties in de verschillende Vlaamse provincies kunnen gratis initiatielessen in diverse sportdisciplines gevolgd worden.Er zijn ook lessenreeksen, demonstraties en zelfs recreatieve competities.Het programma staat open voor jong en oud, families, groepen, verenigingen en individuele deelnemers. De zomerpromotietoer wordt afgesloten op donderdag 21 augustus in het provinciedomein van Huizingen. Het gratis programmaboekje kan opgevraagd worden (tel.  02-209 45 04  - www.bloso.be.)
 
Cubaanse en Afrikaanse klanken
Op zondagmiddag worden de bezoekers aan het provinciedomein vergast op concerten van groepen die op diverse plaatsen optreden in het domein.
 
Op zondag 3 augustus is de Cubaanse vrouwenband Zulema Sexteto te gast. JP Van & Boom uit Halle laten al ruim 10 jaar Cubaanse bands overkomen naar Vlaanderen om een muzikale injectie te geven.Soms worden Cubanen verliefd op Vlaanderen en komen ze terug om zich verder muzikaal te bekwamen aan onze conservatoria en muziekscholen. De Cubaanse zussen Tulia en Fania Rodriguez zijn daarvan een voorbeeld. De supermadammen Zulema en Kirena Hechevarria vallen in de groep het meest op omdat ze vaak op het podium staan bij grote namen zoals bijvoorbeeld Zap Mama. Het Zulema Sexteto brengt salsa met een zachte vrouwelijke toets.
 
Op zondag 17 augustus is er een optreden van Afromobiel. Deze ambianceband met Paco Diatta (percussie, blazers, danseressen) spelen oeroude Afrikaanse ritmes die via de slavenhandel in Cuba terechtkwamen. Paco Diatta is ook de meest gewaardeerde Afrikaanse percussionist beschikbaar in het Noorden van Europa en bespeelt diverse percussie-instrumenten die meer zijn dan alleen djembé.
 
Fluwelen fladderaars in de ijskelders
In de reeks open wandelingen organiseert het provinciedomein Huizingen op zaterdag 30 augustus een vleermuizenwandeling.De natuurgidsen Zuid- Westbrabant gidsen. De avond begint met een inleidende voorstelling over deze kleine, zachte, nuttige zoogdieren die nog al te vaak en ten onrechte geassocieerd worden met bloeddorstige vampieren. Er kan nader kennis gemaakt worden met de leefwereld van de verschillende soorten vleermuizen. Daarna wordt door middel van een batdetector in het domein op zoek gegaan naar de diertjes. Het domein herbergt immers ook twee zgn ijskelders, de ideale overwinteringplaats voor deze fluwelen fladderaars. Deelnemers aan deze avondwandeling worden verwelkomd met een bloeddrankje. Aanvang: 20.00 uur. Meer info bij natuurgids Christine Goessens (tel.  02-267 14 32 )
 
 
Zomerse agenda:
zaterdag 19 juli: kamp militaire oldtimers 1940-45 van de 377th Field Artillery uit Hoeilaart barbecue
zondag 20 juli: kamp militaire oldtimers 1940-45 van de 377th Field Artillery uit Hoeilaart
Rondrit door de regio met korte ceremonie aan het oorlogsmonument van Halle rond 16.30 uur.
maandag 21 juli: kamp militaire oldtimers 1940-45 van de 377th Field Artillery uit Hoeilaart . Militariabeurs
maandag 21 juli: 9-17 uur: rommel- en snuffelmarkt. Een standplaats reserveert u vooraf en u betaalt 10 euro ter plaatse. Reservaties bij Eric Heymans, tel  02-383 00 24 , elke werkdag van 9.00 tot 11.30 en van 14.00 tot 16.00 uur.
maandag 21 juli: 14-17 uur: multiculturele fanfare Takatuka. Senegalese doumdoum, Marokkaanse bendir, bizarre percussie uit Haiti, dragonbells uit Tibet ...en dans.
zondag 3 augustus: 14-17 uur: Cubaanse vrouwenband Zulema-sexteto.
zondag 17 augustus: 14-17 uur: Afromobiel met Afrikaanse klanken.
donderdag 21 augustus: afsluiting BLOSO-zomersportpromotietoer.
zondag 24 augustus: 14-17 uur: Alsembergse Brassband met muziek van eigen bodem.
zaterdag 30 augustus: 20 uur: vleermuizenwandeling
zondag 7 september: 14-17 uur: The Cluricains met akoestische folk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief