BEERSEL - Eredeken Albert Lefébre nam afscheid van Alsemberg

C21

BEERSEL - Eredeken Albert Lefébre nam afscheid van Alsemberg

Editiepajot_beersel_deken_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_deken_2_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_deken_3_foto_olaf
Foto's © Olaf
 

Tijdens de stemmige eucharistieviering nam E.H. Pastoor Albert Lefebvre  afscheid van de parochianen van O.L.Vrouw van Alsemberg. Zijn dank ging uit u naar alle mensen met wie hij gedurende 28 jaar wel en wee deelde.

De West-Vlaamse Albert Lefebvre trok eerst als missionaris naar Afrika en kwam in 1984 als pastoor in Alsemberg terecht. Daar werd hij ook deken en sinds 1998 was hij pastoor van de Genesiusparochie
Namens de gemeente sprak burgemeester Casaer (Cd&V). Hij roemde het werk van pastoor Albert. “Uw kerk is nog redelijk vol, de diensten verzorgd, koor en orgel klinken heerlijk, uw zondagswoordje stemt tot nadenken. Na de zondagsmis bleven velen graag napraten en dit heeft een sociale dimensie”, aldus de burgemeester.
Verder had hij ook lof over het werk van de pastoor: “De Mariazaal kreeg een schitterende bestemming voor de jeugd, de Moriaan is de mooiste zaal in de omstreken, zeer goed ingericht. Verenigingen komen er samen. Veel mensen vertoeven er graag omwille van de feestelijke, zonnige sfeer, een echte ontmoetingsplaats, ook de koffietafels waar in droeve ogenblikken steun, opbeuring en vriendschap opnieuw een glimlach meebrengen”.
Na de dankviering werd iedereen uitgenodigd in de Moriaan. Bij een glaasje en een hapje spraken de mensen hun waardering uit en wensten Pastoor Lefebvre het allerbeste toe.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2012
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief