BEERSEL - Villa van Hess-de-Lilez officieel geopend

C21

BEERSEL - Villa van Hess-de-Lilez officieel geopend

Editiepajot_bart_devill__opening
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__opening2
Foto © Bart Devillé
 

In aanwezigheid van OCMW-voorzitter Sonia Van Wanseele en burgemeester Hugo Casaer (CD&V) werd de villa van het domein Hess-de-Lilez officieel ingehuldigd. Het OCMW liet de villa restaureren en inrichten tot een nieuw geheel met drie functies: een ontmoetingsruimte voor senioren, een noodopvang- en een conciërgewoning.

In het voorjaar van 2011 werd aangevangen met de restauratie van ‘de villa’ die in 1987 aan de gemeente Beersel werd geschonken, samen met de grond waar nu het OCMW-woonzorgcentrum de Ceder op staat.
In de wilsbeschikking van mw Hess-de-Lilez werd een duidelijke voorwaarde gekoppeld aan de overdracht van het patrimonium.. De villa moest een bestemming krijgen die de Beerselse ouderen ten goede kwam, wat nu gebeurt met een ontmoetingsruimte voor senioren en noodopvang, met bijhorende conciërgewoning.
De ontmoetingsruimte dient niet enkel voor De Ceder en haar bewoners, maar staat open voor alle seniorenverenigingen, aangesloten bij de cultuurraad, die wensen gebruik te maken van deze accommodatie, of het nu voor een vergadering, kaartnamiddag of andere activiteit is.
Op de eerste verdieping worden er twee tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer voorzien, alsook alle nodige voorzieningen op het vlak van kookgelegenheid en sanitair, waar men mensen die plotseling en onvoorzien niet in hun eigen huis kunnen wonen een onderdak kan bieden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief