Sp.a-Groen BEERSEL vraagt duidelijkheid van N-VA

C21

Sp.a-Groen BEERSEL vraagt duidelijkheid van N-VA

Editiepajot_bart_devill__open_brief
logo site SPA Beersel
 

In Beersel geraakt men duidelijk opgewarmd naar de verkiezingen toe. ‘Scherpe’ uitspraken worden niet geschuwd. Nu richt Sp.a-Groen een open brief naar de voorzitter van N-VA Beersel.

Hier in wordt gewezen naar 2006 toen CD&V, N-VA en Sp.a en Groen samen aan tafel gingen zitten en ook overeen kwamen om Beersel te besturen. Volgens Jan Steyaert, fractieleider Sp.a-Groen, werd toen samen een gedetailleerd beleidsplan voor zes jaar onderschreven dat vertrok vanuit een gemeenschappelijk gedragen visie.
Hij wijst er op dat de partij van Yves De Smet of N-VA op de laatste gemeenteraden steevast andere posities in neemt en stemt tegen voorstellen die hij ooit zelf mee op papier zette. Ook heeft hij het over het feit dat N-VA publiek gemeentepersoneel in diskrediet zou brengen louter op basis van geruchten.
Ook heeft hij het over ‘collega’ Van Elslande die bij N-VA niet langer op de partijlijn zou zitten en daarom teruggefloten werd en van de lijst geweerd. Hij vraagt dan ook duidelijk van wat N-VA wil, uit de meerderheid stappen of de gemeente verder besturen.
Yves De Smet, voorzitter van N-VA Beersel, voelt zich vereerd “ te mogen vernemen dat bevestigd wordt dat N-VA veel verwezenlijkt heeft in deze meerderheid”. Ook stelt hij dat de N-VA niet tegen de aanleg van voetbalvelden of sportaccomodaties allerlei is, wel op de manier “dat ze door de strot van de belastingbetaler worden gejaagd”.
Yves De Smet: “Wij blijven trouw aan wat wij de bevolking beloofd hebben: consequent voor iedere Beerselaar en een correcte houding naar de kiezer toe. Afspraken die men zonder ons maakt, tegen het belang van de Beerselaars in, die keuren we af. Lijkt me simpel en duidelijk”. Tenslotte besluit de N-VA voorzitter: “Wat collegialiteit betreft beste voorzitters, ben ik zeer duidelijk: ja voor afspraken indien ze niet ten koste gaan van de bevolking, neen als jullie denken dat de N-VA het schoothondje is van de meerderheid. “

           

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief