BEERSEL/ DILBEEK - Johny en Nicolas spelen honderd uur petanque

C21

BEERSEL/ DILBEEK - Johny en Nicolas spelen honderd uur petanque

Editiepajot_wereldrec_petanque_1gr_merckx
 
Editiepajot_wereldrec_petanque_1_kl_merckx
Editiepajot_wereldrec_petanque_2kl_merckx
Editiepajot_wereldrec_petanque_2_gr_merckx
 

Johny Karnier (Itterbeek) en Nicolas Philipart (Marche en Famenne) zijn in hun recordpoging geslaagd om ononderbroken honderd uur petanque te spelen. Dat gebeurde op de Feesten Ten Blote die elk jaar georganiseerd worden in de Beerselse deelgemeente Huizingen.
In feite waren ze met drie begonnen aan deze recordpoging, maar Michaël Dekempeneer moest de eerste nacht al afhaken met hevige rugklachten. Het vorige record stond op iets meer dan 40 minuten.

Het was al voor de twintigste maal dat de Feesten ten Blote werden georganiseerd. Ieder jaar was er wel een wereldrecordpoging, denken we maar aan 88uur op de nok van een dak zitten, 50uur achteruit rijden in een Volkswagen Kever, 100uur in een ronddraaiende koelkast zitten, 103uren op een flipperkast spelen.
Voor de wereldrecordpoging van dit jaar werd er in de weide naast het festivalterrein een overdekte petanquebaan in dolomiet aangelegd.
Vooral de prestatie van Johny Karnier verdiende wel wat aandacht. Hij heeft de honderd uren moeten spelen met een rechterarm die in het gips stak. Twee dagen voor het begon van de recordpoging maakte hij immers een zware val op zijn werk waarbij hij zijn arm brak. Hij is echter een doorbijter en heeft ook al met succes deelgenomen aan drie andere recordpogingen, namelijk dat van rodeobed zitten, schaarlift zitten en airhockey spelen.
“Doorbijten en niet afgeven, is mijn devies. Ik heb nu viermaal meegedaan en het viermaal tot een goed einde gebracht. Voor mij is het nu genoeg”, is mijn devies zegde Johny tijdens de laatste minuten die hij aan het spelen was.
Nochtans hebben wij verleden jaar ook dezelfde woorden over zijn lippen gaan.
Zowat iedereen beaamde dat het één van de zwaarste proeven geweest is. Benen, kuiten en de voetzolen kregen het erg te verduren. Cijferaars hebben berekend dat tijdens deze honderd uren zij zowat 13 à 14 kilometer hebben gelopen. Het niet zo warme weer hebben de spelers zeker geen kwaad gedaan.

meer info: www.feesten-ten-blote.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief