BEERSEL - 114 bieren te ontdekken op het bierweekend van de Lambikstoempers

C21

BEERSEL - 114 bieren te ontdekken op het bierweekend van de Lambikstoempers

Edirtiepajuot_beersel_lambiek_1_foto_de_greedf
Foto's © Elsie De Greef
 
Edirtiepajuot_beersel_lambiek_2__foto_de_greedf
Foto's Elsie De Greef
 

Het jaarlijks Bierweekend van de Lambikstoempers vond dit weekend plaats in CC de Meent te Alsemberg. Deze dertiende happening was een succes, alleen al op zaterdag zijn er een 300-tal bezoekers langs geweest waaronder veel buitenlanders.

 De bedoeling van dit bierweekend is om verscheidene Belgische bieren voor te stellen aan het grote publiek. Het aanbod was zeer uitgebreid, men kon er 114 bieren van eigen bodem proeven en ontdekken. De meeste bieren kwamen uit het Streekproductencentrum te Halle en van drankencentrale BVS te Sint-Pieters-Leeuw.
 
Er was zelfs een wereld-première te proeven: de nieuwe "Oude Geuze Timmermans" gebrouwen door Willem Van Herreweghen. En voor de liefhebbers van Lambik waren er onder andere Lambikken van 3 Fonteinen, Timmermans, Girardin en het Lambooske.
 
Het Lambooske is een eigen brouwsel van de Lambikstoempers gemaakt van frambozen opgelegd op lambik van Lindemans, een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen¹.
 
Er werd ook voor een hapje gezorgd, bij Geitjesweelde kon je langs voor een boterham en een hartig stukje kaas om bij je biertje op te eten. En als je wat geluk had kon je met de tombola mooie, bierige prijzen winnen.
 
Voor meer informatie kan u steeds terecht op: www.lambikstoempers.be  en sinds dit jaar communiceren zij ook via facebook en twitter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2012
Elsie De Greefd
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief