Landelijke Gilde DWORP / BEERSEL organiseert opendeurdag

C21

Landelijke Gilde DWORP / BEERSEL organiseert opendeurdag

Editiepajot_bart_devill__logo_landelijke_gilde
 

Op zondag 16 september, ter gelegenheid van Dag van de landbouw, organiseert de plaatselijke Landelijke Gilde Dworp/Beersel een opendeurdag en hoevefeest op hoeve Felis-Cousaert J. Hauwaertstraat 39 in 1653 Dworp.

Hierbij vinden tal van activiteiten plaats waarbij men een breed publiek wil laten kennis maken met het leven en het werk op en rond de boerderij.
Dit gaat van vrije en geleide rondleidingen op de boerderij en directe omgeving tot een bezoek aan de dieren, de machines(oudere, moderne en hypermoderne, ….). De kinderen kunnen zich o.m. vermaken met een strokasteel en glijbaan, visvijver, enz…..
Johan en Veronique zijn de tweede generatie op dit familiaal bedrijf en met hun drie zonen, Bert, Tim en Stijn biedt de derde generatie zich al aan. De grootouders Felis runden al een landbouwbedrijf op de Hoogkouter, of aan de andere zijde van Dworp.
Het bedrijf telt momenteel 165 runderen, zowel zwartbonte melkkoeien als vleesvee. Op de akkers worden suikerbieten, tarwe, grasland en maïs verbouwd. Zonnepanelen zorgen voor de opwekking van ongeveer 30% van de nodige elektrische energie.
Ter gelegenheid van deze opendeurdag wordt gezorgd voor een heel feestprogramma: Van 9 tot 11u Radio Victoria ontbijtshow live van op de boerderij met ontbijt vanaf 9u30. Inschrijven tot 9 september bij Maurice Debremaeker 02/380.09.61 of johan.felis@skynet.be . Van 9u30 tot 18u doorlopend geleide bezoeken, allerhande animatie voor klein en groot, hoevekermis met zelfgemaakte pensen en worsten. Om 11u wordt ook een H.Mis opgedragen . Van 13u tot 16u zendt Radio Victoria live uit van op de boerderij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief