BEERSEL zat op hete kolen

C21

BEERSEL zat op hete kolen

Editiepajot_beersel_kolen_dsc08450_kopie_foto_de_greef
FriS, de winnaars van de barbequewedstrijd. (Foto's © Elsie De Greef)
 
Editiepajot_beersel_kolen_dsc08501_kopie_foto_de_greef
De drie beste hobbykoks van Beersel. (Foto's © Elsie De Greef)
 
Editiepajot_beersel_koolendsc08497_kopie_foto_de_greef
FriS ontvangt een cheque van 5.555,55 euro. (Foto's © Elsie De Greef)
 
Editiepajot_beersel__kolen_dsc08465_kopi_foto_de_greefe
Animatie voor de kids. (Foto's © Elsie De Greef)
 

Op zondag 2 september vond in samenwerking met het gemeentebestuur van Beersel de zesde editie van “Beersel op Hete Kolen¹ plaats. Dit jaar was het thema Flower Power. Beersel op Hete Kolen werd georganiseerd door de vzw Experanto, ontstaan uit een groepje oud-leiding van Chiro Esperanto uit Alsemberg.

De barbecuewedstrijd, waar ploegen het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën en het publiek tegen democratische prijzen al deze culinairecreaties kon degusteren, groeide intussen uit tot een publiekstrekker van formaat. 5 ploegen streden voor de titel. Smaak van verandering (NVA Beersel) werd derde, De knoeiers werden tweede en de eerste plaats was voor FriS.
Dit jaar werd er ook gestreden voor de titel ‘Hobbykok van Beersel¹. Een professionele jury olv Piet Huysentruyt heeft over de verschillende gerechten geoordeeld. De deelnemers aan de ‘hobbykok van Beersel¹ waren Trees Dedecker, Mattias Dewit, Marc Vandenbranden, Sofie Raemdonck en Fréderic Ravyts.
Richard Hahn van l¹Ecailler du Palais Royal, Peter Leemans van restaurant De Kapblok, Patrick Vandecasserie van Restaurant de Mayeur, Trees Vergels van Restaurant 3 Fonteinen, Kayes Ghourabi van Restaurant Tartufo en Javier Scotto van Restaurant Toma Maté steunden elk een kandidaat.
De derde plaats was voor Sofie Raemdonck, de tweede prijs voor Marc Vandenbranden en Mattias Dewit mag zich hobbykok van Beersel noemen.
De opbrengsten van Beersel op Hete Kolen worden gebruikt om een steuntje in de rug te geven aan verenigingen die aan jeugdwerk voor jongeren met een beperking doen. Er werd een cheque uitgereikt van 555,55 euro aan Hypothalamus en een cheque van 5.555,55 euro aan Friends & Scream United, afgekort FriS. Deze vereniging zet zich in voor medemensen die door hun beperking niet terecht kunnen bij een klassieke sportvereniging. Zij bieden verschillende sporttakken aan o.a. voetbal in Beersel.
Tussendoor was er leuke animatie voorzien voor de kinderen zoals springkastelen en een rodeostier en een optreden van de Flower Power Band onder leiding van Ivan Pecnic maakte het geheel af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2012
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief