BEERSEL - Jeremy Van Horebeek bij de favorieten in GP van Vlaanderen

C21

BEERSEL - Jeremy Van Horebeek bij de favorieten in GP van Vlaanderen

Jeremy_van_horebeek_nismes1
 

In zijn tweede volledige seizoen in de MX2 GP’s is Jeremy Van Horebeek uitgegroeid tot een vaste top 10 waarde. De motorcrosser uit Lot bekleedt momenteel de 8e plaats in de tussenstand van het WK MX2 en de 7e plaats ligt binnen handbereik.

 
Maar dan moet Van Horebeek zondag wel beter doen dan de Fransman Xavier Boog die deze plaats momenteel bezet. Bovendien geldt Boog als een te duchten klant in het zand, de ondergrond van het Lommelse circuit.
Tot vorig jaar had Van Horebeek niet bepaald de reputatie, een solide zandrijder te zijn. Maar zijn sterke prestaties in Valkenswaard de eerste GP van het seizoen lieten zien dat dit verleden tijd is. Van Horebeek verbaasde toen vriend en vijand door heel brutaal de kopstart te pakken en de favorieten drie ronden lang alleen zijn rugnummer te laten zien. Uiteindelijk zou hij die manche als 7e afsluiten. Een plaats die de Vlaams-Brabander wel eens meer betrekt. Die regelmaat had wellicht tot een nog betere klassering in de tussenstand geleid als die crash in de warm-up van de Britse GP er niet was geweest. De handblessure die hij daarbij opliep dwong Van Horebeek de GP uit te zitten en zijn trainingsarbeid een paar weken te beperken.
 
Ondertussen lijkt Van Horebeek de laatste weken terug als vanouds rond te rijden. Twee weken geleden pakte hij een 7e plaats in de Zuid-Afrikaanse GP. Afgelopen zondag domineerde hij beide reeksen van de Radson MX2 Trophy (BK MX2) in Nismes. Tot zijn eigen opluchting want het leek even alsof hij geen manche meer kon winnen in het BK. Van Horebeek verliet Nismes echter als autoritair leider en weet zich allicht gesterkt door het feit dat hij ploegmaat Joël Roelants twee maal kon afhouden. Of dat in Lommel ook zo het geval zal zijn is een andere vraag. Kempenaar Roelants geldt als één van de beste zandrijders in Europa en kent Lommel als zijn broekzak.
 
Dat belet echter niet dat er ook van Van Horebeek één en ander verwacht mag worden tijdens zijn thuis GP. De Brabander werd de afgelopen weken meerdere malen in Lommel “gespot”, dus qua terreinkennis zit het ook bij hem wel snor. Als de temperatuur echter boven de 25°C uitkomt zondag belooft de Vlaamse GP alvast fysiek slopend te zijn. Echt favoriet is Van Horebeek niet in Lommel, maar insiders achtten hem toch tot een verrassende uitslag in staat. Vorig jaar eindigde Van Horebeek overigens als 5e in de GP van België. Toen nog op de Citadel van Namen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2008
Pixelpony
Pixelpony
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief