BEERSEL - Met de Biebel Frankrijk veroveren

C21

BEERSEL - Met de Biebel Frankrijk veroveren

Biebel
Biebel2
 

Vele jaren terug zond Vlaanderen en uiteraard ook de Zennevallei zijn zonen(en dochters) uit naar verre landen en contingenten met de Bijbel in de hand. Nu staan Dworpenaren Marc Fastenaekels(55) en Emmy Springael(53) startensklaar om Frankrijk te gaan veroveren met hun Biebel.Laten wij wel onmiddellijk stellen dat hun Biebel niets te zien heeft met de Bijbel. “Biebel” staat wel voor BIEren BELgië!

Marc en Emmy baten nu al zes jaar het Gildenhuis uit te Dworp. “Het was een toffe tijd, maar hard werken. We hebben o.m.opgemerkt dat onze klanten, ze kwamen van hier en elders, echt konden genieten van een lekker streekbiertje. En als dit hier zo is, waarom zou het ook zo niet in Frankrijk zijn?!...”
Ter gelegenheid van hun 25 jaar getrouwd zijn trakteerden Marc en Emmy zich op een reisje naar de Var in Frankrijk. Per toeval verzeilden ze in Cottignac en verloren er onmiddellijk hun hart…. “We wilden er absoluut terug komen en vorig jaar kochten wij er zelfs een huis. Aanvankelijk was het de bedoeling er te beginnen met een chambres d’hôtes. Maar dan zou het terug die dagelijkse sleur worden en het drukke leven van hier. Daarom lieten wij ons oog vallen op de artisanale streekbieren van hier.”
In de eerste plaats denken Marc en Emmy aan het Beerselbier van de 3 Fonteinen, Bersalis van Oud-Beersel en de Kriek Boon.
“Mogelijk wordt dit assortiment later nog uitgebreid. We zien wel. In Cottignac wonen 32 verschillende nationaliteiten, wellicht ook allen met een andere smaak. Het wordt dan ook aftasten wat hen het best zal bevallen. In elk geval worden het alleen artisanale bieren, commerciële Belgische bieren zijn er in Frankrijk al genoeg te krijgen.”
Marc en Emmy gaan vooral de markten “waar plaats is “ afschuimen met hun bieren, ook werden al afspraken gemaakt met plaatselijke winkels en worden ook de chambres d’hôtes, uitgebaat door Belgen, aangeschreven.
Wanneer ze Dworp zullen ruilen voor Cottignac ligt nog niet vast: “Voor het Gildenhuis van Dworp werd nog geen overnemer gevonden. Wanneer dit het geval is vertrekken wij onmiddellijk. In het andere geval wordt het eind 2009 wanneer onze huurovereenkomst vervalt.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief